USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

До Нового року 8 міністерств можуть ліквідувати

2 Грудня 2010 08:44
Міністр Кабінету міністрів Анатолій Толстоухов спрогнозував, що найближчим часом в уряді відбудуться кадрові зміни та скорочення. Кількість міністерств ще до початку нового бюджетного року можуть скоротити з 20 до 12.

"Чи будуть кадрові зміни? Я думаю, що на них слід чекати у зв'язку із адміністративною реформою, яка розпочнеться найближчим часом", - сказав Толстоухов на брифінгу у Вінницькій облраді, - повідомила ТСН.

Урядовець не зміг вказати точні терміни цих змін, але висловив думку, що вони відбудуться ще до кінця поточного року.

"Я не можу сказати коли, але бюджет наступного року має врахувати в собі елементи адміністративної реформи, тобто скорочення міністерств, відомств, кількості державних службовців. Тому це потрібно робити до початку нового бюджетного року", - зазначив він.

За словами Толстоухова, кількість міністерств може бути скорочена з 20 до 12, залежно від того, наскільки радикальними будуть кроки із впровадження адмінреформи.
Крім того, він передбачив суттєве скорочення чисельності працівників секретаріату Кабміну. За його даними, до кінця 2010 року гранична чисельність співробітників секретаріату буде скорочена до тисячі осіб.

"На 31 грудня мені поставили чітке завдання - 1 000 осіб. Але це ще не кінець - у зв'язку з тим, що буде зміна в системі органів центральної виконавчої влади, я думаю, що оптимальна чисельність працівників секретаріату уряду буде становити 750-800 осіб", - додав він.

Зараз в Україні в складі центральних органів виконавчої влади налічується 20 міністерств.

Раніше за суттєве скорочення державного апарату виступив президент Віктор Янукович. Він заявив, що планує скоротити число чиновників і видатків на утримання державного апарату не менш як на 20%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus