USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Донецькі футболісти станцюють балет

18 Березня 2010 16:04
У Донецьку до Чемпіонату Європи з футболу 2012 року поставлять балет про футбол. Робоча назва балету – «Історія однієї біографії».
У прес-службі донецького «Шахтаря» з посиланням на художнього керівника Донецького національного театру опери та балету ім. Солов’яненка Вадима Писарєва повідомляють, що постановка буде складатися з 15 сцен, у кожній з яких – свій прототип з числа легендарних гравців «Шахтаря», передає INTV.UA.
«Головний герой балету – збірний образ футболіста, але за основу взята біографія гравця «Шахтаря» Віталія Старухіна. Через танець, емоції, музику, ритм, енергетику ми розкриємо внутрішній світ гравців з усіма їхніми проблемами і переживаннями», - сказав Писарєв.
За його словами, знакових сцен в балеті буде декілька. Наприклад, символічна епоха змін - час розвалу СРСР і початок нової футбольної ери. Вражаючими задумані сцени спокуси гравців на зіркову хворобу, терзань після поразок і тріумфу від перемог, тема командного духу, фортуни, взаємин тренера і футболіста.
Писарєв впевнений, що глядача зачарує па-де-труа, де головний герой не може вибрати між двома людьми в білому і чорному – добром і злом. Танцювати тріо буде в кімнаті, оповитій мороком. У різних сценах будуть вгадуватися клубні кольори «Шахтаря», а в фіналі на театральних підмостках з`явиться стадіон «Донбас-Арена».
Крім того, автор музики до балету Анастасія Комлекова зазначила, що музичне оформлення постановки буде нетрадиційним – поєднання класики і сучасності.
«У перших кількох сценах музика буде академічна, а потім почне трансформуватися. Фінал - це вже шумові елементи, оркестр і електронні звучання», - зазначила Комлекова.
Щоб створити атмосферу сучасного стадіону, композитор планує записати не тільки реальний шум на трибунах «Донбас-Арени», але і голоси футболістів «Шахтаря».
Нагадаємо, що 7-8 квітня президент УЄФА Мішель Платіні має намір відвідати Україну з інспекційним візитом. Першим містом, куди він вирушить, стане Донецьк.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus