USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

ДТП оформлятимуть без даішників

8 Грудня 2009 12:42
На місці пригоди працюватимуть аварійні комісари, які оформлятимуть «європротокол». Однак внаслідок нововведення автострахування може сильно подорожчати.
В Україні готуються ввести «європротокол» – нові правила оформлення ДТП, які спростять життя водіям і працівникам ДАІ. Однак автострахування може сильно подорожчати – пише ТСН.
Відповідно до «європротоколу», за відсутності потерпілих і великої матеріальної шкоди, функції ДАІ при оформленні ДТП будуть виконувати аварійні комісари. Тобто, як у більшості країн Європи, учасникам ДТП не доведеться чекати даішників. Питання опису ДТП за участю двох автомобілів буде вирішуватися швидко, без створення пробок. Фактично, за взаємної згоди, водії заповнюють протокол, обмінюються полісами страхування і роз\'їжджаються, а протоколи передаються страховикам.
Нагадаємо, як повідомлялося, найближчим часом всі автомобілі, які продають у Євросоюзі, будуть обладнані «чорними скриньками». Спеціальний пристрій фіксуватиме 20 ключових параметрів під час руху машини, серед них – швидкість, траєкторія руху, використання водієм гальм і сигналів.
Єврокомісія отримала доповідь спеціальної науково-технічної групи, яка протягом останніх трьох років вивчала можливість запровадження ретельного і постійного контролю за діями водіїв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Юка Показати IP 8 Грудня 2009 14:44
спочатку штрафи, тепер автострахування може подорожчати... що далі?...
OrestN Показати IP 8 Грудня 2009 21:26
а далі платні дороги і автостради.
seal Показати IP 9 Грудня 2009 08:30
А далі для вирішення своїх проблем автолюбителям треба заводити блат з аврійними комісарами. Тому, що страховики будуть намагатися зробити все, щоб не виплачувати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus