USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Генпрокуратура отримала дозвіл на ексгумацію тіла Чорновола

7 Листопада 2010 13:49
Генеральна прокуратура України отримала дозвіл Тараса Чорновола на ексгумацію тіла його батька, лідера Народного Руху України В'ячеслава Чорновола.
«Стосовно В'ячеслава Чорноволова, то днями ми, тобто слідчий, отримали згоду від Тараса Чорновола на проведення ексгумації, тобто буде комплексна комісійна судово-медична експертиза, перед якою будуть поставлені серйозні питання, які порушують родичі», – сказав генеральний прокурор Віктор Пшонка в інтерв'ю телеканалу «Інтер» у суботу, 6 листопада. Про це повідомляє «Дзеркало тижня».
Пшонка підкреслив, що після цього буде прийнято відповідне процесуальне рішення.
В'ячеслав Чорновіл загинув 25 березня 1999 року за нез'ясованих обставин в автокатастрофі на шосе біля Борисполя. Трагедія сталася на 5-му кілометрі автотраси Бориспіль-Золотоноша. Автомобіль Чорновола врізався в «КамАЗ» з причепом, який розвертався посеред шосе.
Чорновіл і його водій Євген Павлов загинули на місці. Прес-секретар Дмитро Понамарчук був госпіталізований з важкими травмами.
Пізніше внаслідок серцевого нападу помер один з трьох пасажирів «КамАЗу».
Соратники В'ячеслав Чорновола та його син Тарас Чорновіл вважають його загибель політичним убивством.
Довідково:
В'ячеслав Чорновіл – один із найвідоміших діячів національного руху українського народу. Був неодноразово засуджений за «антирадянську пропаганду» (1967–1969, 1972–1979, 1980—1988).
Перебував у мордовських таборах суворого режиму і на засланні.
У 1990-ті роки – народний депутат і керівник фракції Народного Руху України у Верховній Раді

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus