USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Гепатит С для українців небезпечніший за СНІД

28 Лютого 2011 09:56
Гепатит С загрожує українцям більше, ніж відома небезпека СНІДу.

Головною проблемою є дороге лікування та бездіяльність уряду, - пише ТСН.

Як з'ясували журналісти ТСН.Тиждень, безкоштовну допомогу держава обіцяє тільки тоді, коли у хворого одразу цілий букет: гепатит С вкупі зі СНІДом.

Відомо, що вірус гепатиту С носить у собі кожен тридцятий українець. Тобто 3% населення, а в деяких регіонах і до 10%.

На думку лікарів, гепатит С в Україні вже обігнав за своєю масовістю СНІД. За їх даними, вже мінімум, як у 10 разів гепатиту С більше ніж СНІДу, і за цими даними Україна лідирує в Європі.

З усіх підвидів гепатиту найнебезпечніші - В і С. Можуть до півстоліття непомітно руйнувати печінку. Людина почувається зле лише на стадії цирозу або раку.

Лікарі також зазначають, що вчасно поставлений діагноз - це шанс на життя. Але рядовому українцеві він не по кишені. Таке лікування коштує приблизно від 10 до 19 тисяч доларів.

"Стільки коштують ліки. Плюс близько двохсот умовних одиниць на аналізи щомісяця. Курс лікування від - півроку до півтора", - зазначають лікарі.

Як відзначають у медичних структурах, грошей на лікування та діагностику немає навіть на папері. Допомагають лише тим хворим, які, крім гепатиту, ще й хворіють на СНІД.

"Пацієнти з Ко-інфекцією – ВІЛ+гепатит С отримують безкоштовну антивірусну терапію", - зазначають медики.

Проте, антивірусна терапія дуже шкідлива. Схуднення, випадіння волосся, чорна депресія - побічні ефекти часто штовхають до суїцидів.

Масова перевірка населення на гепатит - це лише мрія науковців. Минулого року вони написали концепцію держпрограми з гепатиту, яка й досі лежить в кабінетах уряду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
))) Показати IP 1 Березня 2011 22:45
проснулись. Вгрохали в мифический СПИД хз сколько денег, а тут, оказывается, гепатит бродил, от которого, собственно, люди и умирают и на который денег уже не хватило :-(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus