USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Гран-прі Міжнародного медіафорума в Женеві отримала Україна

9 Вересня 2009 20:01
Гран-прі Міжнародного медіафорума в Женеві, в рамках якого відбувся фестиваль документальних фільмів, отримала стрічка «Живі» українського режисера-документаліста Сергія Буковського. Про це 9 вересня повідомляють «Волинські Новини».Як інформує сайт СТБ, історико-документальна картина сумістила дві сюжетні лінії. Перша – свідчення майже трьох десятків свідків Голодомору. Друга лінія розкриває історію роботи британського журналіста Гарета Джонса (готував фактаж подій Великого голоду, за що був депортований до Москви силами НКВС). Робота над 75-хвилинною стрічкою тривала 11 місяців. Прем’єра картини відбулася в листопаді 2008 року в Україні з нагоди Дня пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років. В Європі фільм був представлений під час Фестивалю українського кіно в місті Кельні весною 2009 року.
У липні 2009 року фільм «Живі» став лауреатом VI Єреванського міжнародного кінофестивалю Золотий абрикос, де отримав спеціальний приз у номінації Кращий документальний фільм (всього участь в конкурсі взяли 104 фільми). Прем’єра відбулася в Києві в листопаді 2008 року. Члени знімальної групи документальної стрічки «Живі» отримали державні нагороди Президента України Віктора Ющенка. Сергій Буковський отримав звання народного артиста України, оператор-постановник Володимир Кукоренчук і звукорежисер Ігор Барба звання заслужених діячів мистецтв України.
Роботи Буковського, найбільш відомі з яких, – «Віїлен Калюта. Реальне світло», «На Берлін!», «Дислокація», «Знак тире», «Червона земля», «Назви своє ім’я по буквах» (про Холокост, продюсер – Стівен Спілберг) – вважаються знавцями документалістики бездоганними і самодостатніми художньо, спростовують стереотип про другорядний статус документалістики. Буковський успішний і як педагог – саме його учень, Ігор Стрембіцкий, завоював в 2005 році Золоту пальмову гілку в короткометражному конкурсі в Каннах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus