USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Грип повернеться через місяць

28 Грудня 2010 16:49
За словами головного санітарного лікаря країни Сергія Риженка, ситуація із захворюваністю на грип та ГРВІ зараз стабільна.

Перевищений епідпоріг наразі 16 областей України, втім несуттєво. З початку сезону на лікарняних ліжках побувало втричі менше людей ніж за цей же період минулого року, - повідомив 28 грудня Канал новин 24 .

Померли від ускладнень п`ятеро українців, а торік цей показник склав 570 осіб.

"Діти пішли на канікули. Відбулося роз'єднання, і звичайно, захворюваність грипом буде зменшено. Ми так припускаємо, що вже десь в кінці січня місяця, ми бачитимемо незначне підвищення захворюваності. Тобто, епідемічний процес по суті у нас залежить від дітей, 60-70% хворіють діти", - каже головний державний санітарний лікар Сергій Риженко.

Зараз в Україні, як власне, і в Європі, циркулює вірус типу В. Він менш небезпечний, каже лікар, оскільки викликає менше ускладнень. Попри це, за появи перших ознак заварювання лікарі закликають звертатися до фахівців і не займатись самолікуванням. Особливо це стосується дітей і вагітних жінок.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
небайдужа Показати IP 29 Грудня 2010 08:26
А що кажуть у волинському облсес?чи там чекають порції наказів зверху?ця організація все більше нагадує радянську:всі ходять в білих халатах, а понту!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus