USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Гудиму забрали до міліції. Бо він «ступив по тротуару»?

25 Лютого 2010 17:12
Сьогодні вранці почесного громадянина Луцька, екс-нардепа Олександра Гудиму забрали від станції метро «Арсенальна» до Печерського районного відділку міліції Києва. Як повідомляє Gazeta.ua, біля київської станції метро «Арсенальна» близько 9-ї ранку міліціонери затримали Олександра Гудиму, народного депутата Верховної Ради І-го скликання.
Гудима стояв біля входу в метро, тримав карикатуру, на якій був зображений патріарх Кирило, який благословляє Віктора Януковича. На карикатурі був також напис – «Ганебно почав - ганебно закінчить». Гудима тримав карикатуру 10-15 хвилин. Потому його забрали до Печерського райвідділу міліції.
Як розповів сам Гудима для «СіД», ця історія почалася ще ввечері 24 лютого.
«Київський окружний адмінсуд заборонив Братству Святого Андрія Первозваного брати участь в будь-яких акціях, які планувалися у день інавгурації. Напередодні я повідомляв владу про те, що Братство протестуватиме проти приїзду Кирила до Києва», - розповідає екс-депутат. У постанові суду не було вказано його імені, тобто, заборонялося брати участь в акціях тільки Братству, а не громадянину Гудимі. Крім того, він перестрахувався і вранці 25 лютого повідомив, що протестуватиме від імені іншої громадської організації. Відтак, нової судової заборони на участь не мав. Утім, такі заходи не допомогли. Щойно депутат з’явився на площі біля «Арсенальної», як до нього підійшов полковник спецназу МВС і зачитав ухвалу Адмінсуду. «Я не мав при собі якихось транспарантів чи прапорів, сказав, що присутній тут тільки у якості громадянина України і ступив кілька кроків по тротуару», - переконує Гудима. Почесного громадянина Луцька взяли у так зване «каре». Згодом написали протокол про адмінправопорушення та відправили до Печерського райвідділку міліції. Відпустили Гудиму тільки після втручання адвокатів і, як він каже, народних депутатів. Колишній депутат обурений сьогоднішніми подіями.
«Для мене це настільки цинічно. Адже ви знаєте, що я побував у багатьох спекотних вуличних баталіях. Але жодного разу мене за грати не кидали. І ось у день інавгурації нового Президента...», - каже Гудима.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вікінг Показати IP 26 Лютого 2010 19:49
Почалося. Після "відлиги" демократії, почнуться "заморозки". Це вже було в Україні. Прикро. Хай собі мітингують люди. Якби проти Філарета з плакатами хтось став, то ніхто б не підійшов навіть.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus