USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Янукович: Україна повинна визнати незалежність Абхазії та Південної Осетії

26 Серпня 2008 19:09
Лідер Партії регіонів Віктор Янукович переконаний, що Україна повинна підтримати волю народів Абхазії та Південної Осетії до незалежності. Про це повідомляють 26 серпня «Волинські Новини».
«Визнання Російською Федерацією незалежності Південної Осетії та Абхазії – це логічне продовження процесу, який був започаткований західними країнами стосовно визнання незалежності краю Косово»,  – йдеться у заяві Януковича.
«Ще у лютому цього року я публічно висловлював свої тривоги з приводу того, що такий крок Заходу неодмінно потягне за собою ланцюгову реакцію», - нагадав лідер Регіонів. – «І ми попереджали світ про небезпеку використання подвійних стандартів у ситуації з визнанням незалежності Косово», - додав він.
Як інформує Українська Правда, Янукович зазначив: «проголошення незалежності Косово без згоди на це Сербії, фактично зруйнувало той порядок, який був встановлений у питанні непорушності кордонів після Другої світової війни».
«Світ отримав серйозний прецедент із знищення Гельсінських (1975) угод, які давали гарантії непорушності державних кордонів, – заявляв я тоді»,  –  нагадав лідер Партії регіонів.
«Минуло всього кілька місяців і прогноз справдився. Як ставитися тепер до того факту, що Росія визнала незалежність Південної Осетії та Абхазії, народи яких висловилися за незалежність?», – запитав Янукович.
«Треба діяти без подвійних стандартів –  вчинити так само, як вчинив Захід у ставленні до проголошення незалежності Косово. Вважаю, що Україна повинна прийняти волевиявлення народів Південної Осетії та Абхазії і визнати їх незалежність», - додав він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus