USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Янукович заветував кодекс, бо злякався?

1 Грудня 2010 08:45
Політичні експерти сходяться на думці, що президент Віктор Янукович застосував право вето до Податкового кодексу через те, що боїться ескалації конфлікту в суспільстві.

Про це пише 1 грудня Комерсант-Україна.

«Я думаю, що владою були реально оцінені загрози подальших акцій протесту, їхній масштаб і характер, і саме це, на мою думку, стимулювало рішення президента», - заявив директор політико-правових програм Центру імені Разумкова Юрій Якименко.

«Допустити розвиток цих суспільних процесів далі означало б непередбачувані наслідки для влади», - каже Якименко.

З ним згоден директор Інституту проблем управління імені Горшеніна Володимир Фесенко. За його словами, ветування Віктором Януковичем документа - наслідок "комплексу Майдану у нинішньої влади".

"Хоча нинішні акції не є прямою загрозою для влади, їх масштаби, гострота і сам факт цього конфлікту все-таки турбують президента, який не забув Майдан 2004 року, - підкреслив Фесенко.

"Тому кращий спосіб розрядити ситуацію, зняти соціально -політичну напруженість - через процедуру застосування права вето внести до кодексу поправки", - додав експерт.

Нагадаємо, днем раніше, 30 листопада президент Віктор Янукович прийняв рішення накласти вето на прийнятий парламентом 18 листопада Податковий кодекс.

Він доручив уряду спільно з представниками бізнесу до 2 грудня доопрацювати спірні розділи документа.

Підприємці, які вимагали ветувати кодекс, у відповідь заявили, що поки не стануть згортати табір на майдані Незалежності в очікуванні поправок і їх розгляду у Верховній Раді.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus