USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

ICTV клепає замовні матеріали, а «1+1» – неякісні, – У-Медіа

23 Жовтня 2009 14:18

За два місяці у новинах телеканалу ICTV було виявлено 62 матеріали з ознаками замовності, тоді як у новинах Першого каналу – 24. За кількістю матеріалів, які створені із порушенням професійних стандартів, першість утримує телеканал «1+1», у новинах якого з 28 вересня по 3 жовтня було виявлено 56 неякісних сюжетів і повідомлень. Про це інформують «Волинські новини».
Найбільша кількість сюжетів, що містять порушення професійних стандартів інформаційної журналістики, що можуть свідчити про замовний характер, демонструється у новинах телеканалу ICTV, – пише Телекритика.
Про це свідчать результати моніторингу, який проводить громадська організація «Телекритика» у рамках проекту ГО Internews Network «У-Медіа» «Моніторинг дотримання журналістських стандартів та підвищення медіаграмотності широкого кола українських громадян».
Зокрема, з 28 вересня по 3 жовтня у новинах ICTV було виявлено 19 сюжетів із порушеннями, які можуть свідчити про замовний характер. Друге місце утримує Перший національний із 7-ма матеріалами (раніше державний канал відзначався відносною чистотою новин). У новинах телеканалів «Інтер», «1+1» та ТРК «Україна» виявлено по 6 подібних матеріалів, Нового каналу - 5, СТБ та 5-го каналу - по 2 матеріали.
Телеканал ICTV утримує «лідерство» за кількістю сумнівних матеріалів від початку моніторингу. Як уже повідомляла «Телекритика», за перші два місяці дослідження у його новинах було виявлено 62 матеріали з ознаками замовності, тоді як у новинах Першого каналу - 24.
За кількістю матеріалів, які не мають ознак замовності, проте створені із порушенням професійних стандартів, першість утримує телеканал «1+1», у новинах якого з 28 вересня по 3 жовтня було виявлено 56 неякісних сюжетів і повідомлень. Його найближчим конкурентом є ICTV із 33-ма матеріалами, а найкращою є ситуація в новинах СТБ, «Інтера» та 5 каналу – 17, 16 і 15 неякісних матеріалів відповідно. Нагадаємо, за перші два місяці моніторингу «1+1» видав у ефір 164 матеріали, що створювались із грубими порушеннями стандартів (без урахування тих, які викликають підозри у замовності), ICTV – 128, а найкращий результат – лише 33 матеріали – показав 5 канал.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 24 Жовтня 2009 17:39
А 5 канал не штампует заказные передачи&! А первый национ !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus