USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Єгипет забракував партію української пшениці

30 Липня 2009 17:54
Генеральний прокурор Єгипту постановив реекспортувати 45 тисяч тонн пшениці походженням з України та Австралії у зв’язку з її низькою якістю і непридатністю для споживання населенням. Про це повідомляють «Волинські Новини».
Як інформує державна агенція MENA, це зерно перебуває в порту Олександрія, його ввезла приватна компанія. Разом з тим, перевірка показала, що пшениця є непридатною для споживання навіть в разі її дезінфекції та просіювання, – пише Корреспондент.
Нагадаємо, що за попередніми даними Україна в 2008/2009 маркетинговому році експортувала 24,7 мільйона тонн зерна, що дозволило їй увійти в трійку найбільших світових зернових експортерів після США та ЄС. Цікаво, цього маркетингового року Україна вже експортувала 1,5 мільйона тонн зерна, а в цілому за підсумками року Мінагрополітики очікує скорочення експорту до 17 мільйонів тонн. Як повідомлялося, на початку червня прокуратура Єгипту розпорядилася повернути Росії партію зерна, заарештованого за невідповідність санітарним нормам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus