USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Історію Волині досліджуватимуть столичні богослови

16 Листопада 2009 10:42
Із понеділка в Київській православній богословській академії УПЦ Київського патріархату розпочало наукову роботу столичне відділення Інституту дослідів Волині. Про це 16 листопада повідомляють «Волинські новини».
Новостворене відділення засноване за поданням ректора академії, митрополита Димитрія, який звернувся з клопотанням до президента Інституту дослідів Волині та товариства «Волинь» у Вінніпезі доктора Сергія Радчука. Відтак владику Димитрія обрано головою управи.
Столичне богословське відділення Інституту дослідів Волині закликане повернути з минулого відомості про християнські звитяги волинян. Ці «білі сторінки» історії краю оприлюднюватимуть на наукових конференціях, довідниках і спеціальному виданні «Літопис Волині». Як повідомляють у прес-службі Волинської єпархії УПЦ КП, відділення згуртує вихідців із Волині в дослідницьких починаннях, зокрема, й релігійної тематики.
Інститут дослідів Волині у 2007 році емігрував із канадського міста Вінніпег до Луцька. Тисячі сторінок архіву та видавничі потужності інституту відправили з-за океану до Волинського національного університету імені Лесі Українки. Засновник інституту - канадське наукове товариство ”Волинь” - припинило існування Інституту в Канаді через похилий вік її членів.
Довідково:
Інститут дослідів Волині у канадському Вінніпезі заснували на початку 1960-х емігранти з Волині, переважно вояки УПА. Вони збирали відомості з історії краю і за власні кошти друкували книги, спогади, монографії. Видали близько сотні номерів альманаху ”Літопис Волині”. У ньому друкувалися письменник Улас Самчук, митрополит Іларіон, доктор Степан Ярмусь.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus