USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Канадці 2 роки тренуватимуть військових ЗСУ

27 Червня 2015 17:23
Восени цього року в Україні розпочнуться дворічні навчання, які проводитимуть для військовослужбовців Збройних сил України військові з Канади. Про це повідомив міністр оборони Степан Полторак під час зустрічі з міністром національної оборони Канади Джейсоном Кенні, - повідомляє "Радіо Свобода".

«Проведення таких навчань розпочнеться вже восени цього року та триватиме упродовж двох наступних років», – сказав Полторак.

Спільний українсько-канадський військовий вишкіл розпочнуть у вересні на Яворівському полігоні Львівщини.

Оглянути місце запланованих навчань вирішив міністр національної оборони Канади Джейсон Кенні. Супроводжував його на полігон український колега Степан Полторак, - повідомляє «5 канал».

Джейсон Кенні ознайомився з матеріально-технічною базою полігону, відвідав навчальні класи, в яких військовослужбовці проводили заняття з протидії саморобним вибуховим пристроям. Крім того, міністр Нацоборони стежив за військовою підготовкою вітчизняних бійців.

Програма українсько-канадських навчань відбуватиметься у два етапи і триватиме до 2017 року. Загалом на військову підготовку українських армійців Канада виділить понад $16 мільйонів доларів.

Днями міністр оборони Канади Джейсон Кенні на засіданні комісії Україна-НАТО заявив, що окрім планованої місії з 200 військових інструкторів, яку Канада направить в Україну, будуть створені також невеликі спеціалізовані тренувальні групи з авіарозвідки, медичної підготовки і вишколу саперів.

Як відомо, 20 квітня на Яворівському полігоні у Львівській області почалися українсько-американські командно-штабні навчання із залученням американських військових - Fearless Guardian ("Безстрашний захисник-2015"), які триватимуть півроку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus