USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Харківські фармацевти випустять ліки від «свинячого грипу»

1 Листопада 2009 16:01
На Харківщині діє лабораторія з діагностики грипу А/H1N1, а місцеві фармацевти готові за два тижні випустити протигрипозні препарати «Таміфлю». Про це 1 листопада  повідомляють «Волинські новини».
У зв\'язку з поширенням епідемії грипу в Україні фармацевтичні підприємства Харківщини готові протягом двох тижнів налагодити випуск ефективного протигрипозного препарату, повідомив губернатор області Арсен Аваков.
«Ми розглядаємо можливість у найкоротші терміни налагодити виробництво препарату, аналогічного «Таміфлю», або безпосередньо «Таміфлю» на одному з харківських підприємств. При оптимістичному розвитку подій ми готові розпочати виробництво 15 листопада», - заявив Аваков.
Начальник Головного управління охорони здоров\'я області Олександр Галацан підтвердив, що харківські підприємства мають відповідні європейські сертифікати на виробництво найефективнішого препарату для боротьби зі «свинячим» грипом.
«Ми можемо купувати у виробника субстанцію, тобто речовину, яка є базовою при виробництві препарату, і виробляти його тут», - зазначив він.
Також Галацан повідомив, що у Харківській області існує лабораторія, де можна діагностувати грип А/H1N1.
«На обласному рівні ми можемо діагностувати, чи це взагалі вірус грипу, і його приналежність до групи А. Завдяки лабораторії, яка в нас є, за кілька годин можна зробити висновки, чи це «каліфорнія», чи ні», - підкреслив він.
Через епідемію грипу в українських аптеках, особливо в західних областях, через ажіотажний попит зникли майже всі протигрипозні препарати, також немає профілактичних засобів, зокрема дефіцит марлевих пов\'язок, – пише ТСН.
Віце-прем\'єр Олександр Турчинов 31 жовтня доручив продавати ліки від грипу тільки за рецептами. Крім того, за його наказом, усі аптеки працюватимуть цілодобово, і їм заборонено піднімати ціни на ліки від рівня 20 жовтня.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лихий!!! Показати IP 1 Листопада 2009 17:07
так же ж закупили "у достатній кількості" та ще й у фірми, яка "не виробляє ліків".... і кого вішати? А щодо харківських ліків, добре. Але, як то кажуть "хороша ложка к обеду"... Чхайте дружно - на українську владу!
Анонімc Показати IP 1 Листопада 2009 22:05
а хто власник цієї харківської фармацетичної фбрики? Часом не якісь депутат врховної зради чи міністр?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus