USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сильнодіючі ліки від грипу зникли з полиць волинських аптек

23 Січня 2016 14:12
Противірусні ліки «Таміфлю» зникли з полиць аптек та медзакладів Волині. Медики кажуть, якщо лікувати грип типу А у перші два дні, то він відступає. Тому краяни, при потребі, готові віддати за нього по 1600 гривень.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства вчора, 22-го січня.

Проблему озвучив депутат Сергій Сівак.

«Зараз Рівненчани на межі епідемії, поширюється вірус Н1N1, який колись наробив лиха – загинуло багато людей. Неприємна ситуація складається і в нас на Волині. Нещодавно я отримав інформацію, що в аптеках та медзакладах відсутні противірусні препарати «Таміфлю», а це дуже дієвий засіб для лікування грипу. У нас були випадки, коли пацієнти гинули через несвоєчасно надану допомогу, не можна цього знову допустити», – наголосив обранець громади.

ЧИТАТИ ЩЕ: ПЕРШЕ МІСТО НА ВОЛИНІ ОГОЛОСИЛО КАРАНТИН

Варто відзначити, що «Таміфлю» є противірусним препаратом, який застосовують для лікування вірусу грипу типу А («свинячий»). Якщо лікування ним розпочати в перші два дні недуги, то хвороба відступає.

Депутат облради, медик Михайло Бегаль каже, що ситуація особливо гостра в районах.

«У районах таких ліків ніде не знайти. Одна упаковка коштує близько 800 гривень. Тому люди шукають, де можуть, і як можуть, та готові платити за неї подвійну ціну – 1600 гривень, і все, аби вилікувати недугу», – розповідає чоловік.

Зі слів начальника обласного управління охорони здоров’я Ігора Ващенюка, обласні стаціонари отримали частину ліків, якою ж ситуація буде далі – невідомо. Також медик застеріг, що ліки «Таміфлю» – це сильнодіючий препарат, тому не кожному пацієнтові його можна призначати.

«Для стаціонарів частину ліків ми отримали, інші потреби має забезпечити Міністерство. Втім, коли це буде і чи в повній мірі – невідомо. Ми звернулися з відповідним листом у Київ, тому точну інформацію дамо наступного тижня. Наголошу, що ліки дуже сильні, тому не всім їх можна вживати, аби ще гірше не нашкодити здоров’ю, і лікарі далеко не всім їх призначають», – пояснив головний медик області.

Зауважимо, що на Волині зафіксували 4 випадки захворювання на каліфорнійський грип, також грип уже забрав життя волинянина, втім, про епідемію ще не говорять.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Metaller555 Показати IP 23 Січня 2016 15:07
Заробіток грошей продовжується.
mor Показати IP 23 Січня 2016 15:29
Юлька хоч навезла препаратів, а ці що, знищують людей!
Анонім до mor Показати IP 23 Січня 2016 22:44
так.так ,завезла багато,хоть і просрочених та за потрійну ціну...
Лучанин Показати IP 23 Січня 2016 17:53
Фармацевтів треба віднести до сфери АПК - вони щороку теж спочатку "засівають", а потім "косять врожай". А біля цієї статті варто поставити *. Назву препарату вказано 4 рази, аби ви, шановні покупці, часом не забули)
Катя Показати IP 24 Січня 2016 01:48
Прочитавши статтю, відразу зрозуміло, що даний препарат рекламують і лякають його зникненням у місті. Тобто завтра обов'язково необхідно купити...нічого, що 800 гривень, нехай буде про всяк випадок. Смішно... Як і те, що штучно "створюють" епідемію. Кожного року люди хворіють(( Тільки комусь шкода, що цей зимовий сезон виявився неприбутковим для аптечної галузі. А зима ж скоро закінчиться:) Будьте здорові!!!
Ваня Показати IP 24 Січня 2016 11:18
Минулогго року було напи сано в Інеті,що це Темафлю взагалі зняти з виробництва,бо він підробка.Його навезли ще при Юльчиному грипі,а тепер хочуть збути за космічну ціну.О Господи,що це твори ться. Жах.
Л Показати IP 24 Січня 2016 16:20
Раджу в якості профілактики захворювань дихальних шляхів дихати над наваром ромашки, шавлії і ін трав. Я помітила що від регулярних (раз на тиждень) інгаляцій стала рідше хворіти. А ще треба бути добрим, бо віруси люблять злих і гнівливих. Це помітила не тільки я.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus