USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Хочеш знайти роботу – вивчися на слюсаря

15 Грудня 2009 09:51
Найдефіцитніші професії сьогодення – слюсар і токар. Саме цих спеціалістів найбільше потребує ринок праці. Загалом нині в Україні роботу шукає півмільйона безробітних.
 
Міністерство праці оприлюднило найпопулярніші професії серед роботодавців. Найбільший попит на професії висококваліфікованих робітників – слюсарів, токарів, електрогазозварників, водіїв, кухарів і продавців. Трохи мешем потрібно вантажників, шоферів на електрокари-підйомники. Є попит і на фахівців з високим рівнем кваліфікації, передусім, топ-менеджерів. А також економістів, лікарів, бухгалтерів, юристів зі значним досвідом роботи.
 
Сьогодні на обліку в центрах зайнятості зареєстровано 537 тисяч безробітних. Серед них 300 тисяч жінок і близько 235тисяч чоловіків. Половина безробітних – молоді співвітчизники, які нудяться через низьку кваліфікацію та відсутність досвіду роботи. Як не дивно, але серед безробітних усього 12 тисяч інвалідів.
 
Понад 400 тисяч незайнятих отримують допомогу з безробіття. Таке враження, що вони не хочуть шукати роботу. Бо кількість вакансій сьогодні сягає 75 тисяч, в тому числі: для робітників – 33,8 тисяч, для службовців – 30 тисяч та 12 тисяч робочих місць – для потенційних працівників без спеціальної кваліфікації та досвіду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Юка Показати IP 15 Грудня 2009 14:52
переважна більшість роботодавців шукає працівників з досвідом роботи. А де ж його набратися молоді, що тільки-но покинула вузівські лави?
Vetal Показати IP 15 Грудня 2009 15:54
О яке диво то я просто скарб для роботодавця! І освіта слюсара, і права водія, тільки от роботи вже пів року нема.
Таня Показати IP 16 Грудня 2009 17:56
Попит можливо і великий (тільки щось мало віриться), тільки зарплата мала. А з Юкою я повністю згідна, точно сказано.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus