USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Кіровоград перейменують на Єлисаветград

22 Березня 2010 11:36
У п\'ятницю Кіровоградська міська рада прийняла рішення провести 27 квітня громадські слухання про перейменування Кіровограда у Єлисаветград.
Рішення підтримали 48 з 54 присутніх на засіданні депутатів. Усього в міськраді 75 депутатів. Після громадських слухань це питання може бути винесено на міський референдум.
У жовтні 2008 року місцева міськрада вже ухвалювала рішення про проведення одночасно з достроковими виборами до Верховної Ради місцевого референдуму про повернення місту історичної назви Єлисаветград. Однак, оскільки вибори не відбулися, питання про перейменування міста залишилося відкритим.
На думку голови фракції Наша Україна в Кіровоградській міськраді Олександра Дануци, місто не повинно носити ім\'я Сергія Кірова.
«Тим більше враховуючи його біографію - вбивці, який відправив на той світ безліч людей, в тому числі і наших співвітчизників», - пояснив він свою позицію.
Дануца також заявив, що його фракція буде наполягати на проведенні після громадських слухань референдуму.
Тим часом голова фракції Соцпартії у міськраді Олена Костенко вважає недоречним перейменування міста під час економічної кризи, - пише Gazeta.ua.
Довідково:
Кіровоград - адміністративний центр Кіровоградської області. Населення міста - 254 103 мешканці.
Місто засновано в 1754 році російськими військами як фортецю Святої Єлисавети, що захищала південні кордони Російської імперії від нападів турків і кримських татар.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus