USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Київрада хоче перейменувати вулицю Мазепи на догоду Москві

10 Червня 2010 11:58
Київська міська організація УНП застерігає депутатів Київради від перейменування вулиці імені Мазепи на назву, яка би подобалася Москві.

Про це повідомляє Релігійна інформаційна служба України з посиланням на прес-службу Української народної партії.

«Плазування деяких депутатів перед чужинцями принижує гідність українців», – заявив голова Управи Київської міської організації Української народної партії Володимир Шовкошитий.

Так політик прокоментував пропозицію заступника голови КМДА Віталія Журавського на засіданні комісії Київради з питань культури та туризму про перейменування вулиці Мазепи на Лаврську.

Журавський повідомив, що на цьому наполягають Митрополит Володимир (Сабодан) та Московський Патріарх Кирил.

За повідомленням прес-служби УНП, «комісія відмовилася прийняти рішення для винесення відповідного питання на сесію Київради».

На думку Шовкошитого, «проект документу взагалі не мав би розглядатися на засіданні комісії Київради з питань культури, оскільки його попередньо не розглядала комісія з перейменувань при КМДА».

Він оцінив заяву Журавського про наміри винести цей проект на сесію Київради, незважаючи на незгоду комісії, як «правовий нігілізм».

Довідково:

Вулиця Мазепи в Києві отримала цю назву в 2007 році. До цього вона мала назву Січневого повстання.

Накладена у листопаді 1708-го за наказом Петра I анафема продовжує, принаймні формально, тяжіти над гетьманом Іваном Мазепою.

Протягом трьох століть так і не було наведено більш-менш серйозних аргументів на користь того, що Мазепа повинен вважатися віровідступником.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Влад Показати IP 10 Червня 2010 12:48
Не Москве,а людям.И киевским и московским,и луцким...Название красивое и соответствующее,так как Святая Лавра тут.И в Луцке давно пора улицы всех этих кривых и кособоких"героев"бандеровцев и других фашистов переименовать на названия:"Всех святых земли волынской","Покровская","Почаевская","Древнеруская" и т.д.И в начале каждой улицы хоть деревяную часовенку с ликом святых,чтобы утром спеша на работу человек помолился,свечу поставил,помянув родных...Город оживет на глазах.
из народа Показати IP 10 Червня 2010 14:02
я тоже против переименования улиц.названия улиц должны быть красивыми а не в угоду каким-то деятелям или в честь кого-то.но на счет часовен с ликом святых я против.не навязывайте мне свою религию
goodok до из народа Показати IP 11 Червня 2010 09:28
який же ти "із народа", якщо релігію православну вважаєш не своєю? І не для таких як ти часовні треба, не подобається - не підходь, а колись може порозумнішаєш, то зрозумієш, яким ідіотом був. Християнство в українців в крові, козаки без Хреста і молитви нічого не робили, чи святкувати, чи воювати... Люди, будьте ж патріотами, ато і так Україна обмоскалюється до неможливого!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus