USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьк у травні не обере нового мера

16 Лютого 2010 12:37
Сьогодні народні депутати України своєю ухвалою перенесли місцеві вибори 30 травня 2010-го на невизначену дату.
Відтак у травні не буде виборів міських голів та депутатів місцевих рад.
Верховна Рада ухвалив постанову «Про визнання такою, що втратила чинність постанови Верховної Ради України «Про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2010 році».
Як інформує УНІАН, за рішення проголосувало 250 із 420 нардепів. Цією постановою скасовується рішення парламенту, яким передбачалося проведення виборів 30 травня 2010 року. У документі не вказана дата, на яку перенесено вибори. Зазначається, що профільний комітет парламенту має підготувати відповідне рішення.
Спікер Володимир Литвин зауважив, що робоча група за головування першого заступника Олександра Лавриновича має підготувати пропозиції щодо юридичного вирішення даного питання.
Литвин запропонував наступного пленарного тижня ухвалити законопроект, яким передбачається внесення змін до Конституції в частині термінів проведення виборів до місцевих органів влади і направити його до Конституційного Суду України.
Народний депутат із фракції БЮТ Олег Ляшко наголосив, що профінансувати вибори до місцевих рад у зв’язку з відсутністю ухваленого держбюджету можна було би за рахунок резервного фонду кабміну.
У відповідь спікер зауважив, що гроші з резервного фонду мають спрямовуватися на ліквідацію наслідків стихійних лих.
«Поки що стихійне лихо ми не створили, але можемо створити цими політичними дебатами», - сказав Литвин.
Він наголосив, що не дуже сприймає порушення питання щодо перенесення дати виборів. Але за це рішення проголосувало 250 народних депутатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Вікінг Показати IP 16 Лютого 2010 13:07
Поміняють до вересня закон і будуть мерів та місцевих чиновників вибирати Президентом-проффесором. А депутатів оберуть разом з парламентарями
дідо Показати IP 16 Лютого 2010 13:10
відстрочка виборів свідчить про кааліцію між БЮТ та пр, які бояться втрати ваги у ВР...
Litvin Показати IP 16 Лютого 2010 14:39
Люди, а тепер ви переконані, хто такий Литвин?
kozak Oleg Показати IP 16 Лютого 2010 16:29
Не зрозумів - тобто перенесли на невизначений термін - можливо вони це перенесли на рік, чи два? Бардак був - бардак і буде.
злата Показати IP 16 Лютого 2010 18:38
може й нового мера ще й не буде,та завдання БЮТу на найближчий період -позбавити лучан від хворого посадовця - мера.В нього в команді багато людей з довідками від Черниша (з психлікарні)
goodok Показати IP 16 Лютого 2010 18:53
Оце так "ігри патріотів". Хай потім скажуть, що Конституцію поважають чи Закон понад усе... плювати їм всім на нас всіх!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus