USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

Міністерство освіти України закриває ПТУ через кризу

31 Липня 2009 11:29
Професійно-технічні училища опинилися у складному становищі: через демографічну кризу все менше дев’ятикласників і випускників шкіл поступають до ПТУ. Підприємства, у свою чергу, не потребують випускників училищ через кризу, – повідомляють 31 липня «Волинські Новини».
Цього року держзамовлення для ПТУ становить 180,3 тисячі осіб, це на 20 тисяч осіб менше, ніж торік. Скорочення держзамовлення чиновники від освіти пов’язують у першу чергу з демографічним спадом в країні – цього року випуск дев’ятикласників, які становлять основну частину учнів ПТУ, скоротився удвічі в порівнянні з минулими роками, – пише Освітній портал.
Через кризу підприємства не потребують нових кадрів, тому деякі з них взагалі не подали до Міністерства освіти заявок на підготовку спеціалістів. Міністерство промислової політики надало лише 30 запитів від підприємств на навчання фахівців.
Виходячи з такого низького замовлення, Міносвіти урізало держзамовлення на навчання в ПТУ. Так, кадрів для гірничодобувної, хімічної, металургійної промисловості, будівельної і транспортної галузей буде підготовлено на 5-7% менше, ніж торік. На стільки ж скорочено замовлення у сфері громадського харчування і торгівлі.
Враховуючи ситуацію, що склалася, держава вирішила скоротити список училищ. У Міносвіти вважають найбільш рентабельними ПТУ, в яких навчаються не менше 300 учнів.Таких ПТУ налічується понад 100 з 900 функціонуючих у країні. Число навчальних закладів буде скорочено за рахунок приєднання недоукомплектованих училищ до тих, яким вдалося набрати необхідну кількість учнів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 31 Липня 2009 11:37
Ну вот и начался планомерный пи...ц по истреблению людей, которые умеют что-то делать руками (не дрочить по клавиатуре). Старых мастеров сжить со свету, технологии пропить или прос*ать, новых не набрать, дальше - адьёс, экономика! Интересно, что набор в вузы, где готовят будущих пи..болов, восстановили. Ну не б**ди???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus