USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Міносвіти хоче повернути вступні іспити до вузів

10 Серпня 2010 13:25
Міністерство освіти розробило новий законопроект про вищу освіту, яким пропонується, зокрема, повернути вступні іспити до вищих навчальних закладів.

Про це 10 серпня повідомила «Українська правда».

Міністерство освіти розробило новий законопроект про вищу освіту. У ньому пропонується досить багато нововведень, найістотніше з яких - повернення вступних іспитів до вищих навчальних закладів.

«Одна з робочих груп, які працювали над проектом, таке пропонувала. Але це поки не константа, ще йде обговорення», - пояснив міністр освіти Дмитро Табачник газеті «Сегодня».

Водночас у парламентському комітеті з питань освіти підтвердили, що до підсумкового варіанту законопроекту внесено пункт про те, що студент вступає до вузу за результатами трьох складових: тестування, середнього балу атестата та балу, який ставить вуз.

«Це може бути співбесіда, творчий конкурс, наприклад, малюнок для дизайнерів, випробування з профільного предмету», - зауважив в. о. голови комітету Максим Луцький.

«Система зовнішнього незалежного оцінювання себе не виправдала, це не вступ (до вузу), а лотерея. Рівень знань студентів сильно впав саме за останні два роки, половину першокурсників можна одразу відраховувати», - впевнений Луцький.

Натомість координатор громадської ініціативи «Студентський захист» Андрій Черних стверджує, що якщо повернуть іспити, значення тестування зведеться до мінімуму.

«І ми прийдемо до того, з чого почали - корупції у вузах, вступу за хабарі, через «своїх», - наголосив він.

Новий закон про вищу освіту планується внести на розгляд Ради у вересні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus