USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На грип можуть перехворіти 3,5 мільйона українців

29 Вересня 2010 17:33
Під час можливої сезонної епідемії грипу 2010-2011 років можуть перехворіти близько 3,5 мільйона українців.
Такі прогнози дає Всесвітня організація охорони здоров’я, пише «ТСН».
Головний лікар центральної санітарно-епідеміологічної станції Міністерства охорони здоров'я Любов Некрасова повідомила, що за статистичними даними за період з жовтня 2009-го по березень 2010 року, в Україні на грип та ГРВІ перехворіли 7,7 мільйона людей.
Головний інфекціоніст МОЗ Сергій Крамарєв прогнозує найбільшу активність трьох штамів грипу. «На цей рік вже є прогноз, що буде каліфорнійський грип А (H1N1), буде вірус грипу H3N2 і вірус грипу В», – повідомив він.
Також Крамарєв зазначив, що всі антигени цих трьох типів вірусу на сьогодні введені у вакцину, яка буде на сезон 2010-2011 рекомендована для профілактики грипу.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Коля Показати IP 29 Вересня 2010 21:05
це не прогнози, це в них плани такі
Врач Юрист Ахметшин Р Л Показати IP 29 Вересня 2010 22:41
В прошлом году грипп А(H1N1), называли свиным и вспомнили, что он же - испанка и пугали как могли. Теперь просто - калифорнийский, что бы не так страшно. Однако, реальные неприятности в том, что в последние годы циркулирует сразу несколько подтипов гриппа А, что раньше встречалось редко.И виновен в этом не вирус, а человек, его методы борьбы, коммерческие интересы и в результате измененный искусственно популяционный иммунитет.
Врач Юрист Ахметшин Р Л Показати IP 30 Вересня 2010 08:49
Когда опасен новый грипп? Одной из основных причин, широкой циркуляции в один сезон, сразу нескольких вирусов грипп А, может являться массовая, непродуманная вакцинация, через влияние на иммунитет всей популяции людей. Пора менять подходы и показания для прививок от гриппа. Следует учитывать не только побочные эффекты вакцин, но иммунологический статус каждого человека и всей популяции до и после вакцинации! Иначе скоро нужно будет прививаться не от трех разных вирусов, а от гораздо большего количества, что все равно не решит проблему тяжелых эпидемий и пандемий. Некоторые подробности на http://pravomed.dn.ua/category/books

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus