USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На кінець березня в Україні буде 3,5 мільйона безробітних громадян

1 Лютого 2009 12:30
Як передає УНІАН, про це на брифінгу повідомив заступник глави Секретаріату Президента України Роман Безсмертний, – інформують 1 лютого «Волинські Новини».
За його словами, цей прогноз експертів не враховує тих, хто нині працює за скороченим робочим днем або перебуває у відпустах за власний рахунок.
Пан Безсмертний зауважив, що на сьогодні основним завданням для очільників місцевих державних адміністрацій є робота з керівниками підприємств щодо мінімізації кількості громадян, яких звільнятимуть у зв’язку із припиненням роботи підприємств.
Про складну ситуацію в регіонах повідомили присутні на брифінгу обласних державних адміністрацій Рівненської та Хмельницької областей Віктор Матчук та Іван Гавчук. За словами губернатора Хмельниччини, якщо ситуація не зміниться, то трудящі будуть виходити на страйки.
«Ви знаєте, у мене є бажання самому очолити страйк, якщо ми пишемо Кабінету міністрів про те, щоб вони переглянули питання рентабельності по продуктам харчування, а вони не реагують», – сказав він. Водночас, за словами Івана Гавчука, розуміючи свою відповідальність, сьогодні місцева влада проводить роботу з профспілками, керівництвом підприємств щодо мінімізації наслідків кризи.
У свою чергу, голова Рівненської ОДА зауважив, що ситуація сама собою не вирішиться, й уряд має вживати дієвих заходів. «Воно само не розсмокчеться, навіть в анекдотах воно не розсмоктується, в житті – тим більше. Якщо нічого не робити, буде гірше, а якщо робити на шкоду так, як воно робиться зараз, то буде набагато гірше. Потрібно вживати рішучих заходів», – сказав Віктор Матчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вінстон Показати IP 2 Лютого 2009 09:28
Оцю орду (безробітних) та би на Київ! [Вирізано - цензура] Юлька у всіх би! А хто винен? Уряд! У нас кончана система правління - парламентсько-президентська. Коли навіть був Кучма і то жилося краще!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus