USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На модернізацію озброєння Україна витратить 30 мільйонів доларів

20 Жовтня 2009 08:58

Кабмін виділив більше 248 мільйонів гривень (понад $30 мільйонів) на створення, закупівлю і модернізацію озброєння. Про це 20 жовтня повідомляють «Волинські новини».
Відповідний наказ, текст якого розміщений на офіційному сайті Міністерства оборони країни, підписали тимчасово виконуючий обов’язки міністра оборони Валерій Іващенко і заступник міністра фінансів України Володимир Матвійчук – пише Кореспондент.
Як повідомляється, виділені зі Стабфонду гроші планується витратити на модернізацію танків Т-64 до версії Т-64БМ Булат, а також на закупівлю пристроїв кумулятивного захисту для танків Булат.
Водночас, частина коштів піде на модернізацію вертольотів Мі-8 і Мі-24, на створення багатофункціонального ракетного комплексу і перспективного корабля класу корвет.
Нагадаємо, що у квітні 2009 року Міністерство оборони України підписало контракт із заводом імені Малишева на модернізацію 29 танків Т-64 до версії Т-64БМ Булат.
Як повідомлялося, вартість контракту, що розрахований на два роки, складе 200 мільйонів гривень (близько 25 мільйонів доларів). Згодом на виконання державного оборонного замовлення у 2009 році було виділено 100 мільйонів гривень (близько 12 мільйонів доларів).
Окрім цього було прийнято рішення про фінансування програм з розробки ракетного комплексу Сапсана, модернізації вертольотів Мі-24, а також із завершення випробувань військово-транспортного літака Ан-74 і танка Оплот, який був прийнятий на озброєння в червні поточного року. Окрім того Міноборони України планувало продовжити проектування корабля класу корвет.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus