USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

НАТО може зацікавитися українськими ПРО

18 Серпня 2008 10:32

Українськими системами попередження про ракетний напад (СПРН), які розташовані у Севастополі та Мукачевому, будуть активно цікавитися США та країни ЄС. Про це 18 серпня повідомляють «Волинські Новини».
Як повідомляє Українська правда, таку думку висловив Заступник директора київського Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Михайло Самусь. «Якщо Україна надасть НАТО ці станції, то альянс буде дуже радий такому розвитку подій, бо щоб збудувати станції такого ґатунку потрібно багато коштів. А старі європейські країни не дуже хочуть витрачати кошти на систему ПРО», - зауважив експерт.
На його думку, українські радіолокаційні системи можуть бути доповненням систем ПРО, які США планує розгорнути в Чехії та Польщі. Самусь переконаний: за використання українських протиракетних станцій НАТО платитиме Україні адекватну ціну, а не таку як Росія, коли плата лиш на 19 % покривала експлуатаційні витрати.
Тепер за рахунок нового партнера Україна змогла б значно модернізувати свої протиракетні станції та покращити оборонну систему країни, - вважає Самусь.
Як відомо, Україна припинила дію угоди про спільну з країнами СНД систему попередження про ракетний напад (СПРН) і контролю космічного простору.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus