USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Найчастіше підробляють антибіотики й віагру

1 Жовтня 2010 12:31
Кількість фальсифікованих ліків в Україні постійно збільшується: у деяких сегментах кількість підробок сягає 40%.
Про це заявив директор Агентства медичного маркетингу Юрій Чертков, інформують «Комментарии».
Що стосується розповсюдженості фальсифікованих лікарських засобів в Україні у цілому, то, за словами Черткова, оцінки експертів різняться від 0,3 до 40%.
«На мою думку, зараз частка фальсифікованих лікарських засобів в Україні не більше 5%, однак найближчим часом варто очікувати збільшення цього показника. Можу з упевненістю сказати, що найближчим часом з'явиться багато підробок противірусних препаратів», - підкреслив він.
Як розповів Чертков, статистика свідчить, що в Україні найчастіше підробляють антибіотики і гормональні препарати. За даними держінспекції, частка фальсифікатів у цих сегментах становить до 42% і до 20% відповідно.
Також активно фальсифікують ті препарати, які займають велику частку ринку і високоліквідні, наприклад ношпу, віагру.
Вигідно підробляти широко розрекламовані ліки, а також препарати, дія яких не настільки очевидна або розтягнута в часі.
Як зазначив директор Агентства медичного маркетингу, більшість підробок – імпортні ліки. В Україну вони надходять переважно з Росії, Китаю та Індії.
«У країну вони потрапляють через митницю, яка «дає добро». Документацію підробити ще простіше, ніж самі препарати. При цьому претензій до митних органів не виникає, оскільки перевірити препарати реально лише у спеціальних лабораторіях за допомогою детального хіміко-фармацевтичного аналізу», – заявив він.
Крім того, за словами Чорткова, в України достатньо багато так званих виробничих майданчиків, на яких грішать підробленими медикаменти, особливо в Харкові та Одесі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus