USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Найкращі темпи реєстрації на ЗНО – на сході України, найгірші – на заході

29 Січня 2009 14:43
На зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) вже зареєструвалися 49 тисяч 295 майбутніх абітурієнтів з усіх регіонів України. Найбільше учасників зареєструвалося в Донецькій (4750) та Дніпропетровський (4354) областях, найменше – у Закарпатській (288) та Тернопільській (331 особа). Про це повідомляє  Інформаційний центр незалежного оцінювання з посиланням на Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО).
За інформацією Освітнього порталу, найпопулярніші предмети серед абітурієнтів, окрім обов’язкового для всіх учасників тесту з української мови і літератури, – математика, на яку зареєструвалося 29 тисяч 407 осіб, та історія України, яку складати виявили бажання 19783 випускники цього та минулих років. Найменш популярні предмети на сьогодні – французька та іспанська мови (114 та 33 учасники відповідно).
Директор УЦОЯО Ігор Лікарчук просить майбутніх абітурієнтів не зволікати з реєстрацією на ЗНО. «Мені по-людськи шкода тих, хто 4 березня зранку усвідомить, що цього року він вже не стане студентом» – відзначив пані Лікарчук в коментарі Інформаційному центру незалежного оцінювання.
Нагадаємо, реєстрація учасників зовнішнього оцінювання триває з 1 грудня 2008 року і завершується 3 березня 2009 року. Цьогоріч процедура реєстрації дещо відрізняється від минулорічної – абітурієнт має власноручно заповнити заяву, та отриману реєстраційну картку надіслати або особисто занести до Регіонального центру оцінювання якості освіти.
Учасники цьогорічного тестування можуть складати тести з 5 предметів та мають можливість один раз змінити свої реєстраційні дані. Сесія зовнішнього тестування відбудеться з 6 травня до 5 червня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus