USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Не поступився місцем у транспорті – заплатиш штраф

24 Лютого 2010 14:35
Уряд запропонував черговий «антикризовий» законопроект – запровадив у громадському транспорті нові штрафи.
Верховна Рада розгляне введення нових штрафів у громадському транспорті, зокрема, за відмову поступатися місцем у транспорті літнім людям та інвалідам, прослуховування голосної музики та порушення вимог безпеки.
Зокрема, у законопроекті Кабмін пропонує штрафувати на 5-20 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян за ненадання в салоні автобусів, маршрутних таксі, тролейбусів або трамваїв місць для сидіння особам похилого віку, пасажирам з дітьми до 10 років, вагітним жінкам та інвалідам.
Окрім того, передбачається також штраф за перебування в салоні автобусів, маршрутних таксі, тролейбусів або трамваїв з морозивом, у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, куріння, прослуховування голосної музики та порушення вимог безпеки.
Подібні порушення тягнуть за собою накладення штрафу також від 5 до 20 неоподатковуваних мінімумів.
Викидання сміття та інших предметів з вікон і дверей автобусів, маршрутних таксі, тролейбусів або трамваїв, Кабмін оцінив у штраф від 0,5 до 1 неоподатковуваного мінімуму доходів громадян.
Користування аварійним обладнанням без нагальної на те потреби, приведення в дію системи екстреного гальмування та відчинення дверей, а також сигналізації екстреної зупинки - штраф від 5 до 12 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Насамкінець, відчинення дверей під час руху і навмисне перешкоджання їх відчиненню або зачиненню на зупинках, крім потреби у запобіганні нещасному випадку – тягне за собою накладення штрафу від п’яти до двадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, - інформує ТСН.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Evil Показати IP 24 Лютого 2010 15:07
"Я уею без бояна". Ну чего только не придумывают, чтобы еще больше достать и озлобить наш народ! Интересно, а кто будет контролировать все это? И каким образом?
Ласковая Показати IP 24 Лютого 2010 15:54
Да, дурнішого придумати не могли. Це якби в селі маршрутки їздили, я згодна уступити місце бабулі. Вона ж з поля чи з городу йде, втомлена. А міські "особи похилого віку", здебільшого катаються, бо їм скучно дома. Сама одного разу чула розмову двох пенсіонерів. Один каже:"Куди їдеш" Другий: "Та, думаю, прокатаюся, щоб дома не сидіти." Нормально? А я з роботи, на роботу. Ледь ноги сунеш, буває. Та ще й штраф мушу платити за те, що втомлена їду і сіла в транспорті. Дурня якась.
Анти Показати IP 24 Лютого 2010 17:23
Давно пора прийняти цей закон!!! в цивілізованих країнах такі закони діють. Можливо люди трошки культурнішими стануть, а то їдеш в маршрутці..зайде літня людина...всі морди повідвертали ніби небачать.. і заспокоюють себе типу" Я так на роботі втомився... шо капець". Цікаво що б думали Вам було років 70?? Заходите в маршрутку..а всі відвертаються від Вас стараються непомічати. Щодо музики - також правильно. Їде людина слухає шансон чи техно-хаос (бум-ца бум-ца бум-ца) по телефону, і вся маршрутка також мусить це слухати. От красота
TFA Показати IP 24 Лютого 2010 21:06
Скоро дійдуть до субкультур, штраф гопнікам за проїзд, потім дійде до одягу, стрижки і т.п.... Я за штрафи за прослуховування гучної музики, порушення громадського порядку і порушення ТБ...
alex Показати IP 25 Лютого 2010 07:30
В першу чеогу потрібно підняти рівень культури. А то дійсно, молодь вільно сидить, а бабуся біля них ледь стоїть. Такі випадки можна бачити кожен день.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus