USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Неконтрольованого голосування вдома не буде, - Тетяна Лукаш

16 Січня 2010 12:12

«Неконтрольованого голосування на дому в день виборів не буде. Тобто, не буде неконтрольованого внесення цих осіб до списків виборців. Рішення ухвалюватимуть за кожною заявою окремо», - заявила секретар Центральної виборчої комісії Тетяна Лукаш.
 
Чиновник нагадала, що, відповідно до закону про вибори Президента, а також відповідного роз\'яснення ЦВК, дільнична виборча комісія має розглядати кожну конкретну заяву про голосування вдома окремо. При цьому дільнична комісія має право здійснити перевірку факту нездатності самостійно пересуватися таких громадян.
 
Коментуючи заяву окремих політичних сил про те, що такий порядок голосування вдома може бути використано для фальсифікації, Тетяна Лукаш заявила: «Взагалі, говорити про якісь фальсифікації і підозрювати апріорі кожного виборця в тому, що він зловживатиме своїм правом - на мій погляд неприпустимо».
 
Секретар ЦВК також нагадала, що Вищий адміністративний суд за апеляцією народного депутата Андрія Портного залишив в силі рішення ЦВК, яким встановлено зокрема порядок голосування вдома.
 
«Колегія суддів встановила, що пред\'явлення конкретного документа, яким підтверджується неможливість виборця самостійно пересуватися, є звуженням кола осіб, які мають підстави для голосування вдома», - зазначила Лукаш.
 
За словами секретаря, цим судовим рішенням «всі звинувачення, які останнім часом пролунали на адресу ЦВК з боку високих посадових осіб, нарешті спростовано в судовому порядку всіма судовими інстанціями» - повідомляє Інтерфакс-Україна.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus