USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Пастору Аделаджі загрожує 12 років тюрми. ФОТО

4 Серпня 2010 12:00
Пастора церкви «Посольство Боже» Сандея Аделаджу звинувачують за новою статтею, за якою передбачено від 5 до 12 років в'язниці - судити почнуть не раніше зими, бо дуже багато потерпілих хочуть ознайомитися з матеріалами справи.
Про це 4 серпня інформує ТСН.
«Окрім шахрайства, Аделаджа тепер звинувачується за «створення злочинної організації», - сказав адвокат Іван Боднарук, що представляє інтереси потерпілих в аферах.
«Можливо, це сталося через мої численні звернення до МВС, Генпрокуратури і навіть РНБО, де я наводив докази злочинної діяльності Сандея Аделаджі. Я писав, що є свідчення потерпілих, які вклали гроші в різні фірми, які настійно рекомендував їм особисто пастор зі сцени церкви «Посольство Боже». Я вважаю, ця діяльність підпадає під визначення «злочинна організація», - заявив адвокат.

Начальник слідчого управління МВС Віктор Ільчук, який курирує справу Аделаджі, повідомив, що матеріали з організації пастора збиралися давно. І коли їх стало достатньо - вирішили розширити список статей звинувачення.

Раніше було відомо лише, що справи «Кінгз Кепітал» та ПП «Грант», за якими Аделаджу офіційно звинувачують у шахрайстві, об'єднали в одне провадження. А майно нігерійського проповідника заарештували, щоб забезпечити компенсації по цивільних позовах потерпілих.

Представник потерпілих дивується, чому пастора до цих пір не заарештували, а продовжують тримати на двох підписка про невиїзд.
«У нас, якщо велосипед хтось вкраде - відразу ж відправиться в СІЗО. А тут мова йде про створення навіть не злочинного угруповання, а цілої злочинної організації! Із точки зору кримінального права, злочинна організація - найвищий ступінь кримінальної діяльності», - заявляє Боднарук.
Є новини і по інших кримінальних справах, пов'язаних з церквою «Посольство Боже». 10 серпня в Дніпровському суді почнуть судити Жанну Кисіль і її напарника Павла Косенка. Вони видурили в людей мільйонні суми, взяті в кредит під заставу власного житла.
Адвокат Боднарук збирається викликати на суд дружину Аделаджі - Босе, яка, на його думку, безпосередньо агітувала за Жанну Кисіль. Офіційна кількість постраждалих - 25 осіб, сума збитку – 5 мільйонів 617тисяч гривень.

Також днями мають порушити ще одну кримінальну справу за аферистам з «Клубу тисячі мільйонерів», який, на думку Боднарука, до цих пір працює під патронатом самого пастора.

Довідково:
Громадянин Нігерії Аделаджа, який офіційно проживає в Україні, звинувачується в організації заволодіння коштами громадян шляхом шахрайства, вчиненого в особливо великих розмірах.
«Кінгз Кепітал» - кредитна спілка, яка залучала гроші під відсотки. Його керівники - Олександр Бандурченко (зараз на підписці про невиїзд), Ігор Колесников та Сергій Голованов - обидва у СІЗО. Господарський суд Києва 21 серпня 2009 року визнав банкрутом ТОВ «Кінгз Кепітал2 і відкрив ліквідаційну процедуру.


У цілому, за даними міліції, виявлено близько 6 тисяч договорів «Кінгз Кепітал» із вкладниками. Мінімальна сума вкладу становить 2 500 гривень, найбільший внесок - 555 тисяч гривень. У договорах, які потрапили до міліції, фігурували цифри від 30 до 70 тисяч гривень. Офіційна сума збитку - 100 мільйонів гривень.
ПП «Грант» - фірма, яка так приваблювала гроші нібито на купівлю нерухомості. Його керівники - Олена Данильченко та її донька Ірина Данильченко - зараз знаходяться в СІЗО.
Кількість постраждалих - 60 людей, а суму збитків - 60 мільйонів гривень.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
петро Показати IP 4 Серпня 2010 13:01
ХАЙ ДАДУТЬ НА ПОВНУ КОТУШКУ! А В НАС НА ВОЛИНІ НЕХАЙ ПОЦІКАВЛЯТЬСЯ " ПАСТОРСЬКОЮ ДІЯЛЬНІСТЮ" ДРУГА САНДЕЯ ОЛЕКСАНДРА РУДИНЦЯ,ЯКИЙ ТЕЖ У СВОЇЙ СЕКТІ РОЗВОДИТЬ НА ГРОШІ ТА ВЖЕ ВИБУДУВАВ НА НИХ 4-ПОВЕРХОВИЙ ОСОБНЯК В ЛИПИНАХ. ОТО "ЦАРСТВО БОЖЕ"
на чисту воду Показати IP 4 Серпня 2010 13:16
Окрім Рудинця правоохоронним органам також варто звернути увагу на діяльність правої руки Рудинця, колишнього міліціянта Віталія Ломаки. Також думаю буде дуже цікаво дізнатись чим насправді займається ця секта на своїй землі по вул Конякіна біля "Сільпо". Нібито там бужується храм а насправді ведеться якись тіньовий бізнес, стоять склади, регулярно курсують великі вантажівки і тд.
сектознавець Показати IP 4 Серпня 2010 13:20
А ше в нас в Луцьку є подібна "християнська" секта - Незалежна христова церква" (назва періодично змінюється) Головний там з ідеології "пастор" Рудинець а з бізнесу - колишній мент Ломака. Збіговиська по витрясанню грошей з прихожан влаштовуються в кінотеатрі "Промінь", а ще секта володіє землею на вул Конякіна, що відразу біля автовокзалу. На глухих заборах всюди написано: "Тут буде храм бога живого" (якого все нема вже років 10)а всередині - перевалочна база гуманітарки - контрабанда списаного товару з-за кордону під виглядом гуманітарної допомоги - то основний бізнес секти. Думаю пора зацікавитись відповідним службам цільовим призначенням землі і тим, що там взагалі діється. м. Луцьк, вул. Конякіна, 39а, "Незалежна христова церква", пастор Рудинець Олександр Ростиславович
я знаю Показати IP 4 Серпня 2010 13:21
Під прикриттям закону про свободу віросповідування орудують відверті аферисти, як заїжджі, так і місцеві - типу Рудинця (якого вигнали колись з баптистів)і Ломаки (бувшого начальника паспортного столу). Свобода релігії то одне, але не треба ж забувати і про аферистів, що просто прикриваються Богом.
петро Показати IP 4 Серпня 2010 13:46
А ТАНЦІ В РУДИНЦЯ ТЕЖ БОЖЕВІЛЬНІ ЯК І В ЙОГО БРАТА-АФЕРИСТА САНДЕЯ,ТАКЕ ОТ ЗОМБУВАННЯ. А ХТО ДАЄ МАЛО ГРОШЕЙ " ГУРУ" ,ТОЙ " НЕ УСПАДКУЄ ЦАРСТВА БОЖОГО.ТАКИЙ СОБІ АДАПТОВАНИЙ ПІД РЕЛІГІЙНІ ПОЧУТТЯ БІЗНЕС БАРИГ І БУВШИХ НАЧАЛЬНИКІВ ПАСПОРТНОГО СТОЛУ.
семен Показати IP 4 Серпня 2010 13:51
Справжня віра-в душіхристиянина,а не в сектах пройдисвітів сандеїв,рудинців,ведмеденків.НЕ НЕСІТЬ ЇМ ГРОШІ,А ДАЙТЕ ЗЛИДЕННИМ, бо інакше вони підуть на барижництво Рудинця, розвід Сандея і самолюбування Ведмеденка.
Віра Надіївна Показати IP 4 Серпня 2010 14:18
Не раз вже писали про Рудинця та Ломаку. Я дузе сподіваюсь, що прокуратура чи інші компетентні оргна таки хоч якось відреагують. Мій син там зовсім втратив голову. Покинув роботу, дружину і працює там на склдах за їжу. Я розумію, що за це нікого не можна притягнути до відповідальності... Але невже не можна перевірити законність того "бізнесу" що ведуть там за глухими стінами на Конякіна ці діячі.
нещасний батько Показати IP 4 Серпня 2010 14:21
Звертаюсь до вас, Святі Отці нашої православної церкви! Невже ви не можете звернутись до народу із роз'ясненням що собою являють ці горе-секти? Якщо з ними не можна боротись законом мирським - скажіть своє пастирське слово! Наші діти там із затуманеною свідомістю...
Тихон Любомирович Показати IP 9 Серпня 2010 12:43
Без доказів, все вищесказане- то припущення і плід хворої уяви!!! Типу "плітки небайдужих бабусь під під"їздом"...)))
Знаючий Показати IP 9 Серпня 2010 13:02
Царство Боже- зареєстрована в державі община, знаходиться під наглядом Відділу у справах релігій Обладміністрації... Всі консультації відносно її діяльності може надати Відділ Релігій Обласної адміністрації, а не плітки. Відносно храму: чув, що основна проблема, чому вони повільно будуються- це банальна "українська бюрократія", яка дістала певно чи не кожного громадянина!!
врівноважений=) Показати IP 5 Листопада 2010 02:44
Яка файна, правда безпідставна, балаканина "доброзичливого" українського народу!!!!!! "розвдить на гроші" - в якій церкві грошей не беруть? "Секта" - а в адміністрації вважають, що церква "аферисти" - не думаю, люди не сліпі, Рудинець лишився би сам "танці" - божевільніших за Сердючку (народного улюбленця) не бачив "Сандей - друг" - вперше чую, тоді Че Гевара друг Тягнебока, а ще хтось загнув, що "філіал". Помилилися адресою) "бізнес" - думаю праця з людьми не найкраще поле для бізнесу, є набагато легші шляхі заробітку "покинуа сім`я і працював за їжу" - людина все втратила, а до чого тут церква? Точніше, може б його в живих не було, якби не церква. "діти з затуманеною свідомістю" - якщо християнське життя - це туман, то як назвати все, що ми бачимо навколо "отці" - вроді Рудинець - один з Отців, разом їх вшановують на міських зборах і між собою ладять. Мінуси є всюди де є люди, не дивно, але корисного там здається більше?
православно-віруюча Показати IP 1 Лютого 2013 15:00
поцікавтесь,будь ласка, куди діваються гроші, які по селах заробляють колядуючи в час Різдва. Навіть найвірніші християни розводять руками і посміхаючись кажуть: "Та куди ж вони підуть? Батюшці ж теж треба якось жити" А це тисячі гривень (в одному з відомих мені сіл з кількістю жителів 300 осіб було зібрано більше 5 тис.)Те ж саме можна сказати про щорічні "проводи" після Пасхи: на що збирають гроші і чому окремо для "батюшки", а окремо для "матушки" - теж невідомо. Так що піднімати питання бюрократії і здирництва, мабуть треба не в протестанських общинах (якщо говорити про церкву "Царство Боже", то чула, що там наприкінці року розказують скільки грошей зібрали за рік і на що їх потратили), а перш за все в "вірних" православних. Прикро тільки, що ми, українці, в першу чергу думаємо і чуємо про гроші, а тільки тоді слухаємо, що ж в тій чи іншій общині говориться про Бога. Якби слухали зміст сказаного, то б і знали хто є хто і кого в першу чергу варто звинувачувати в сектанстві.
SARAH Показати IP 24 Лютого 2013 19:39
Сашко Рудинець не кращий, але й не гірший за своїх колег - пастушків інших стад "овечок"! Валя Піголяк теж непогано "розводить" на хати і квартири свою паству! Та й в інших протестантських осередках повно своїх шкелетів в шафах! В "Фіміамі" діточок наставляє справжня зл..южка з дуже сумнівними моральними засадами і ... нічого! Майже усі "віручіі" моляться такими молитвами, що прокляття від них ні чим не відрізняються! Ви чули де небудь проповідь про Іісуса і його шлях? А настанови, як використовувати його Слово в повсякденному житті! А власним прикладом "служителі" вас заохочують? А дзуськи! Іісус давно пішов з прилавків усіх сект і деномінацій як ходовий товарчик! Син Божий оптом і вроздріб, приходьте у будь-який намет і купуйте, купуйте, купуйте!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus