USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Перепис українців коштуватиме 1 мільярд гривень

2 Серпня 2010 09:57
Всеукраїнський перепис населення через брак коштів пройде не у 2011, а у 2012 році – вирішив український уряд.

Про це інформує 2 серпня газета «Дело».

Через брак грошей перепис українського населення перенесли з 2011 на 2012 рік. Хоча за стандартами ООН ця процедура повинна проходити кожні 10 років.

Востаннє держава перераховувала українців в 2001-му. Варто відзначити, що тоді фінансування перепису населення коштувало 0,75 долара на людину.

Як повідомили у Державному комітеті статистики, в 2012 році ця сума може зрости. За стандартами ООН зараз вона може складати до 3 долари на особу. Якщо Україна візьме за основу саме цю цифру, то на перепис населення може бути витрачений приблизно 1 мільярд гривень.

За оцінками фахівців з Держкомстату, для перепису населення має бути залучено не менше 200 тисячм праівників.

У Держкомстаті навели приклад Казахстану, де вартість недавнього перепису населення склала 2,1 євро на людину. У Росії на перепис населення держава виділила 562 мільйони доларів.

Тим не менше пробний перепис українців Держкомстат проведе вже у цьому році. Тренування статистиків призначене на грудень. Вони встановлять кількість жителів Дергачівського району в Харківській області, який раніше налічував 96 тисяч жителів.

Як повідомили «Делу» в Держкомстаті, пробний перепис - це традиційний захід перед загальнонаціональним підрахунком. Правда, в Харківському відділенні Держкомстату поки не знають, чи доведеться їм проводити перепис всього населення Дергачівського району чи тільки половини його жителів. Все залежить від виділеного фінансування.

Відповідно до перепису 2001 року, в Україні проживало 48,46 мільйонів людей. За даними Держкомстату України, у травні 2010-го чисельність населення країни становить 45,9 мільйона.

На кожному квадратному кілометрі в Україні в середньому проживає 76 осіб. Щільність населення - неоднорідна: у Донецькій області - найвища (168 чоловік на 1 квадратний кілометр), у Чернігівській - найнижча (35 чоловік 1 квадратний кілометр).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus