USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Уперше внесок спрощенців Волині до бюджетів громад перевищив 1 мільярд гривень єдиного податку

17 Січня 2024 07:12
Спрощенці Волині – підприємці та юридичні особи, за підсумками 2023 року сплатили до місцевих бюджетів 1 мільярд 40 мільйонів гривень єдиного податку. Надходження єдиного податку в області торік на 24,2 відсотка перевищують показники 2022 року.

Позитивна динаміка за підсумками року має місце серед усіх груп платників єдиного податку, повідомляє ГУ ДПС у Волинській області.

Зокрема, із загальної суми надходжень єдиного податку вклад фізичних осіб–підприємців до бюджетів громад – 785,7 мільйона гривень. Юридичні особи–спрощенці сплатили 172 мільйони гривень єдиного податку. Сільськогосподарські товаровиробники Волині спрямували до місцевих бюджетів 82,3 мільйона гривень єдиного податку.

«Сумління та чесність волинських представників бізнесу, які працюють в умовах спрощеної системи оподаткування, сприяють бюджетній стабільності громад. Зразковою сплатою податків підприємці демонструють власну державницьку позицію та залишаються надійними партнерами місцевого самоврядування. Саме від такого відповідального ставлення кожного платника податків до вимог законодавства і своєчасного виконання конституційного обов’язку залежить спроможність місцевої влади дбати про виконання економічних програм, соціальний захист громадян і долучатися до фінансування оборонних заходів», – зазначає в.о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Читати ще: Громади Волині торік залучили понад 9,3 мільярда гривень податків

Водночас у Головному управлінні ДПС у Волинській області рекомендують підтримати фінансово країну та органи місцевої влади громадянам, які торік отримали доходи без належного оподаткування.

Із 1 січня 2024 року в Україні стартувала кампанія декларування доходів громадянами.

Читати ще: За рік волиняни сплатили 16,8 млрд грн податків

Річну податкову декларацію про доходи за минулий рік повинні заповнити і подати до 1 травня 2024 року громадяни, які отримали доходи, з яких торік не сплачено податок на доходи фізичних осіб. Із огляду на доступність ІТ-сервісів, потенційним декларантам пропонується подати декларацію через Електронний кабінет або ж скористатися можливостями мобільного застосунку «Моя податкова».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus