USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Пінчук піднявся у рейтингу найвпливовіших діячів

15 Жовтня 2010 14:42
Український бізнесмен і громадський діяч, засновник PinchukArtCentre Віктор Пінчук увійшов до сотні найвпливовіших людей сучасного мистецтва, при цьому він значно покращив свої позиції у порівнянні з попереднім роком.
Рейтинг щорічно складає британський журнал Art Review, пише «Дзеркало тижня».
У свіжому переліку найвпливовіших діячів мистецтва Віктор Пінчук посів 37-е місце. При цьому він є єдиним представником країн колишнього СРСР.
Пінчук опинився в цьому рейтингу вже втретє – у 2009 і 2008 роках він займав 53 і 67 місця відповідно.
Говорячи про зміну позиції українця, видання ArtReview зазначає: «У цьому році Віктор Пінчук розширив свій вплив, увійшовши до складу правління MOCA в Лос-Анджелесі і заснувавши Future Generation Art Prize – міжнародну премію молодим художникам... Ця премія, яка присуджується раз на два роки міжнародним журі, до складу якого серед інших входять Деніел Бірнбаум, Роберт Сторр та Ай Вейвей, буде вручена молодому художнику (із вже оприлюдненого списку художників до 35 років), який отримає в якості призу 100 000 доларів у грудні».
До першої п'ятірки рейтингу цього року увійшли такі галеристи: американець Ларрі Гагосян, швейцарський куратор Ганс Ульріх Обріст, його співвітчизник Іван Вірт, німець Давид Цвірнер і американець Гленн Д. Лоурі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus