USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Платники єдиного податку виграли суд у Кабміну

13 Липня 2010 15:27
Уряд програв апеляцію по пенсійних внесках платників єдиного податку

Київський апеляційний адмінсуд залишив у силі рішення Окружного адмінсуду Києва, який задовольнив позови близько 2000 приватних підприємців до Кабінету міністрів.

Про це повідомила адвокатська компанія Наталія Субота і партнери, - пише «Українська правда».

Постанова уряду «Про сплату внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування фізичними особами - суб'єктами підприємницької діяльності, які обрали особливий спосіб оподаткування» визнана нечинною з моменту її прийняття.

Зараз єдиний вихід в Кабміну - це готувати касацію, зауважує партнер компанії «Наталія Субота і партнери» Андрій Нечипоренко.

Але рішення суду вступило в законну силу і значить, підприємці не мають і не повинні були сплачувати незаконні внески, наголосив він.
«Ті підприємці, які вже встигли заплатити державі такі внески можуть вимагати повернення своїх коштів й писати відповідні заяви до органів Пенсійного фонду», - додав адвокат.
Як відомо, Кабмін Юлії Тимошенко зобов'язав приватних підприємців, які обрали спрощену систему оподаткування, з 1 травня 2009 року сплачувати додаткові страхові внески до Пенсійного фонду у розмірі від 123,5 гривень на місяць.
Окружний адмінсуд Києва ще у вересні 2009 року зупинив дію оскаржуваної постанови Кабміну до набрання рішенням законної сили. Кабінет міністрів Тимошенко подав апеляцію.
У свою чергу уряд Миколи Азарова постанову Кабміну Тимошенко скасував, але апеляцію не відкликав.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus