USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Плату за з'єднання збираються скасувати

2 Листопада 2010 14:36
Національна комісія регулювання зв'язку пропонує ввести нові правила тарифікації, при якій не буде стягуватися плата за з'єднання між мобільними абонентами.
Відповідна норма передбачена в проекті Правил надання телекомунікаційних послуг, схваленому на засіданні регулятора минулого тижня. Про цен розповів голова комісії Володимир Олійник.
«Немає такої послуги – з'єднання, і тому плату за неї стягувати неправильно. Це все одна послуга – телефонна розмова», – сказав він.
Проект правил, за словами учасника робочої групи з розробки законопроекту, експерта Netton Consalting Group Романа Химича, містить чимало норм про принцип тарифікації послуг та інформування про це абонентів.
Так, наприклад, Нацкомісія регулювання зв’язку зобов'язує операторів заздалегідь повідомляти абонентів про зміни в діючих тарифах через SMS-повідомлення або шляхом обдзвону, а також формувати ціни на чітких часових та кількісних одиницях виміру, наприклад, 1 секунда розмови, 1 Мб переданих даних.
Також вводиться обов'язкове повідомлення абонентів про розмір плати за контент-послуги при використанні коротких номерів.
Українські оператори почали стягувати плату за з'єднання з 2001 року, коли поступово стали переходити до посекундної тарифікації вихідних дзвінків.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
татарин Показати IP 2 Листопада 2010 23:39
про короткі номери згоден а от плата за з*єднання... ну напишуть - "вартість першої секунди розмови - 35 коп, а далі - по 35 коп/хв" яка різниця? гроші все одно стригтимуть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus