USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Польща перевірятиме українців на «свинячий грип» безкоштовно

3 Листопада 2009 13:36
У зв\'язку з епідемією грипу в Україні та 20% зростанням захворюваності в Білорусі в польському урядовому Центрі Безпеки відбулася відеоконференція з воєводами і представниками санепідемстанцій прикордонних воєводств – повідомляють «Волинські новини».
Керівник Центру Безпеки Пшемислав Гула заявив, що на польсько-українському кордоні відбувається ретельний контроль, проте потреби у закритті руху немає:
«Якщо йдеться про зміцнення кордону, то такої потреби немає. Маски є, вони мають свою конкретну ціну, також застосовуються рукавички, особливо тими, хто обслуговує приїжджих з України. Таке розпорядження існує і воно виконується. І цих заходів достатньо», – сказав Гула.
Пшемислав Гула додав, що Військовий інститут гігієни та епідеміології, а також Ветеринарний інститут можуть щодня виконувати декілька сотень аналізів: «Вся кількість аналізів зразків матеріалу від хворих, що пройшли дослідження на території України, зовсім невелика. А ми можемо досліджувати по кілька сотень зразків матеріалів за день. Але їх так багато не буде. Так що не потрібно досліджувати кожного пацієнта, такої потреби немає». Дослідження будуть фінансуватися польським урядом. Виконання одного тесту коштує 200-300 злотих, тобто приблизно $35-70. Польська сторона запропонувала також експертну допомогу - пише Кореспондент. Як повідомлялося, польська влада не закриватиме пункти перетину кордону з Україною через складну епідеміологічну ситуацію в країні.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus