USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Поляки не скидатимуться на пам’ятник Бандері?

1 Березня 2011 16:07
Генеральний консул республіки Польща в Луцьку Томаш Янік припускає, що польське консульство сторона не дасть жодної гривні на будівництво пам’ятника провіднику ОУН-УПА Степанові Бандері в обласному центрі.

Про це Томаш Янік повідомив 1 березня під час зустрічі з журналістами.

«Напевне, польське консульство не дасть жодної гривні на будівництво пам’ятника», - сказав дипломат.

Нагадаємо, що у Луцьку оголосили про збір коштів для зведення пам’ятника Степанові Бандері, який має постати біля Центру реєстрації актів цивільного стану на проспекті Соборності.

Відповідаючи на запитання стосовно можливості написання спільного українсько-польського підручника з історії, Генеральний консул зазначив, що це є надзвичайно важким завданням, адже історія є важливим елементом в процесі патріотичного виховання громадян. А тому кожен народ хоче почерпнути з неї моменти, що найкраще формують почуття гідності, і водночас приховати ті, які це почуття применшують.
«Це не зважаючи на те, що історія як така одна - є дуже багато пунктів бачення цієї історії. Як, наприклад, описати постать Івана Мазепи, якщо для українців він є героєм, а для російської церкви він є особою проклятою? Гадаю, що подібні проблеми можуть виникнути і в питаннях польсько-української історії», - зазначає Генконсул.
«Але найголовніше є те, аби намагатися дивитися на історію об’єктивно. Не можна фальшувати навіть тоді, якщо вона не є для когось вигідною. Бо лише в такому випадку ми можемо брати з цієї історії уроки для майбутнього. Якщо навчати молодь фальшивої історії – вона буде брати для себе фальшиві уроки», - зазначає Томаш Янік.
«Кожен народ має бути дзеркалом і сприймати себе таким, яким він є насправді зі своєю історію, яка є насправді… Може добре було б якби історію Польщі написав хтось, наприклад, з Китаю», - додав дипломат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
оо Показати IP 1 Березня 2011 16:42
Це брєєд!! Памятник Бандері біля ЗАГСУ.. поставте в будь-якому іншому місці. ЗАГС - як архітектурна будівля яка уособлює в собі СССР і Бандера з боку. Я непроти памятника.. але не біля ЗАГСу
правда Показати IP 1 Березня 2011 17:02
Нещодавно побачили світ спогади колишнього екзекутора (точніше-ката) з польської Армії Крайової, виконавця смертних вироків, що здійснювалися на безневинних українцях в часі війни і після неї. Маємо на увазі спогади бойовика диверсійного відділу польського національного підпілля Стефана Дембського, що вийшли під назвою «Виконавець» у видавництві «Osrodek KAPTA».Читати її без сліз нормальній людині неможливо.Тому дійсно у кожного народу герої ті що боронили його і не дали знищити.Українці впроаються з завданням вшанування їх памяті.
Ms.Sophisticated Показати IP 1 Березня 2011 19:00
та Консул не говорив би про Бандеру взагалі)))). просто дехто спровокував таку відповідь, спитавши про ставлення Консула до такого пам"ятника -- от і все))). а під час зустрічі взагалі про інше йшлося).
стороженко Показати IP 1 Березня 2011 19:16
...а чому б вам не поплакати над знищеними від терору УПА - 200 тис. поляків? Чи ви рахуєте, що не було Волинської різні? А поляки такі от йолопи, що видумали все це?
Ko3bMa Показати IP 1 Березня 2011 19:55
тільки не біля ЗАГСу!
ЧУЙна Показати IP 1 Березня 2011 20:05
тільки не ПАМ'ЯТНИК))) а з чого це раптом поляки мали давати???
Максим Показати IP 1 Березня 2011 21:37
Хай поставлять у Ворошилівському парку, біля "СЛОНА"))) Підозрюю що запах буде чути до міської ради)
лука Показати IP 2 Березня 2011 10:19
Ми ж єдемо у Європу? Резолюція Європарламенту від 25 лютого 2010 року рекомендувала українському керівництву позбавити Бандеру звання Герой України, є актом історичної справедливості і свідченням прихильності нашої держави європейським нормам гуманізму, демократії та права.
Dimon Показати IP 2 Березня 2011 11:11
А про сотні тисяч українців-волинян вирізаних Армією Крайовою і польськими бойовиками, Янік вже забув?! А операцію "Вісла"?! А "пацифікацію", а перетворення ЗУНР на "малопольську", а про політичні концтабори Береза-Картузька і Бяла Подляска, в яких мордували без суду і слідства близько 7000 українських патріотів та інтелегенції?! Що, може в демократичній Польщі цураються за це Юзефа Пілсудського чи Владислава Сікорського?!
Dimon80 Показати IP 2 Березня 2011 11:31
А про сотні тисяч українців-волинян вирізаних Армією Крайовою і польськими бойовиками, Янік вже забув?! Китайці про це не писали йому? А про операцію "Вісла"?! А "пацифікацію", а перетворення ЗУНР на "малопольську", а про політичні концтабори Береза-Картузька і Бяла Подляска, в яких мордували без суду і слідства близько 7000 українських патріотів та інтелегенції?! Що, може в демократичній Польщі цураються за це Юзефа Пілсудського чи Владислава Сікорського?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus