USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.10 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Православні церкви підтримали Юлію Тимошенко, - Якубюк

3 Лютого 2010 09:09
«Українська православна церква Київського Патріархату й Українська  греко-католицька церква фактично висловили підтримку Юлії Тимошенко», - вважає волинський науковець і публіцист Анатолій Якубюк.
«27 січня Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет, затим 28 січня глава УГКЦ Блаженіший Любомир Гузар, поширили для суспільства й церковних структур заяви щодо другого туру виборів.
Церква відділена від держави, тому владики не втручаються в політику. Однак, між рядками звернень предстоятелів наскрізь читається підтримка Юлії Тимошенко українським православним духовенством», - переконує науковець.
«І Філарет, і Гузар закликали віруючих не продавати свій голос, обов’язково прийти на вибори й не голосувати проти всіх. Предстоятелі церков закликали людей обрати гідного кандидата, який збереже Незалежність України та забезпечить подальше відродження української культури й духовності.
Відомо, що технологія «проти всіх» працює на Янукович. Разом із тим, назвати Януковича адептом української культури й духовності теж було би не логічним. Тому більш, ніж очевидно, що Філарет і Гузар підтримали саме Юлію Тимошенко», - каже Якубюк.
«Щодо української духовності, то Янукович узагалі не визнає жодної української церкви - тільки московську. Ні Українській православній церкві Київського Патріархату, ні Українській греко-католицькій церкві Янукович узагалі не залишає права на існування», - стверджує Анатолій Якубюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
kozak Oleg Показати IP 3 Лютого 2010 09:21
Скільки це може продовжуватися, що церки лізуть в політику, церка для духовного, оновлення людини, лікування її духовних ран, а наша українська політика останім часом наоборот завдає людям розчарування, таким чином церква сама собі перечить.
Zheniok Показати IP 3 Лютого 2010 14:38
Лицемірство, ще 5 років тому звинувачували УПЦ у підтримці Януковича. Хоча їх можна зрозуміти, такої підтримки, як від Ющенка вже у них не буде

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus