USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Програма доступного житла запрацює у травні

29 Квітня 2010 12:39
У травні 2010 року в Україні почне працювати державна програма будівництва доступного житла.

Про це заявив заступник міністра регіонального розвитку і будівництва Дмитро Ісаєнко, передає Кореспондент .

За його словами, отримати квартиру, за яку держава заплатить 30% вартості, можна буде вже в травні. "Порядок використання коштів готовий. Тижнів зо два займе його узгодження - і ми почнемо роботу", - сказав Ісаєнко.

Заступник міністра розповів, що, згідно з попередніми даними Мінрегіонбуду, кількість будинків зі ступенем готовності більше 50% становить 1 000. "Для їх добудови потрібно 8,5 млрд. гривень. Об'єктів зі ступенем готовності більше 70% - 466, для їх добудови необхідно близько 4 млрд. гривень", - зазначив він, додавши, що третина об'єктів розташована в Києві.

Заступник міністра зазначив, що на виділені 1,04 млрд. гривень у поточному році можливо добудувати близько 10 тис. квартир.

Ісаєнко розповів, що програма з підтримки будівельної галузі в 2010 році буде відрізнятися від програми в 2009 році. "Якщо в 2009 році Державна іпотечна установа під держгарантії викуповувала квартири у забудовників і передавала на безкоштовній основі пільговикам, то програма 2010 року передбачає оплату покупцям-черговикам 30% від вартості квартири. Решту 70% покупець доплачує своїми зусиллями", - каже він

Ісаєнко розповів, що розпорядника коштів буде визначати Мінрегіонбуд. "В кожному регіоні це буде окрема структура. У деяких областях це можуть бути УКБ (Управління капітального будівництва), філії Фонду сприяння молодіжного житлового будівництва та ДІУ (Державна іпотечна установа). Для кожного регіону буде обрана одна з цих структур", - додав заступник міністра .

Також він розповів, що встановлена вартість 1 кв. м для об'єктів, які будуть відбиратися для інвестування, не повинна перевищувати 5 900 гривень для Києва, 5 000 гривень для Одеси і Севастополя, від 4 100 до 4 500 гривень для інших регіонів.

Такі цифри - говорять в будівельних компаніях - реальні. Але тільки в тому разі, якщо держава знизить вартість всіх складових ланцюжка - вартості землі, прискорення прийняття проектної документації, на пільгових умовах підводити комунікації і вводити в експлуатацію.

Поки законопроект на стадії доопрацювання. Необхідно, щоб документ зменшував кредитну ставку іпотечного кредитування до 12-12,5% і створював гарантії для забудовників.

Як повідомлялося раніше, в 2010 році в Україні заплановано будівництво доступного житла в обсязі 16,3 тисяч кв.м за умови відповідного фінансування з боку держави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Natalia08071988 Показати IP 1 Травня 2010 08:37
На скількох роботах потрібно буде працювати молодій сім"ї, аби дозволи собі власне житло, враховуючи те, що при влаштуванні на роботу пропонують мінімальну заробітну плату?
Нарцис Показати IP 1 Травня 2010 14:24
Не знаю як натих роботах робити, але це все всерівно тільки на бумазі і тільки, для людей які міліонери і як завжди все робиться для чиновника та їх дітей?
Нарцис Показати IP 1 Травня 2010 14:28
Не знаю як натих роботах робити, але це все всерівно тільки на бумазі і тільки, для людей які міліонери і як завжди все робиться для чиновника та їх дітей?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus