USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Проти екс-міністра порушили кримінальну справу

9 Листопада 2010 08:39
Щодо екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка порушено кримінальну справу. Йому інкримінують "привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем".

Цю інформацію газеті "КоммерсантЪ-Україна" підтвердив сам Луценко. Він повідомив, що 5 листопада його викликали до ГПУ, де пред'явили постанову про порушення справи "і повідомили, що зі свідка я одразу стаю обвинуваченим", - пише ТСН.

Раніше Генпрокуратура порушила кримінальну справу за ст. 364 КК за фактом зловживання владою або службовим становищем посадовими особами МВС.

Як повідомив тоді журналістам заступник глави МВС Василь Фаринник, порушення стосувалися прийому на роботу і присвоєння звань колишньому особовому водієві Юрія Луценка.

"За версією ГПУ, міністр Луценко, який керував колективом у 300 тисяч осіб із щорічним бюджетом відомства у 8 млрд грн, вступив у змову зі своїм водієм, щоб викрасти з бюджету близько 40 тис. грн. І тепер, незважаючи на цілковиту абсурдність підозр, це стало кримінальною справою №1 в Україні", - прокоментував це Луценко.

Якщо суд визнає висунуте звинувачення доведеним, Луценкові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 3 до 8 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus