USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Реєстрацію мопедів продовжили до 1 листопада

30 Липня 2010 15:01
Термін обов’язкової реєстрації скутерів і мопедів продовжено до 1 листопада - повідомляє прес-служба Департаменту ДАІ МВС України з посиланням на постанову уряду N1371 від 23 липня.
Про це 30 липня інформує Gazeta.ua .
У МВС нагадують, що цю процедуру планувалося здійснити до 1 липня цього року. Втім враховуючи, що з певних причин реєстрація таких транспортних засобів офіційно розпочата лише з 9 червня, термін оформлення продовжили.
Згідно з вимогою постанови КМУ, перша реєстрація скутерів і мопедів, які були придбані до 1 січня 2010 року, може проводитися без надання власником документів на право власності, лише на підставі відповідної заяви.
А от водії, які придбали мопед або скутер у 2010-му, для офіційного оформлення повинні надати документи, що підтверджують законність їх придбання (довідку-рахунок, біржові угоди тощо).
Крім того, для керування двоколісною технікою з об’ємом двигуна до 50 кубічних сантиметрів, водіям необхідно мати водійські посвідчення категорії «А1». Отримати їх можуть усі бажаючі, які досягли 16-річного віку та пройшли відповідне навчання.
Державтоінспекція України радить водіям поставитися серйозно до змін у законодавстві й не затягувати ані з реєстрацією, ані з отриманням посвідчення відповідної категорії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus