USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Рівненчани ображаються, бо на Волині більше парків

17 Червня 2010 14:29
На території Рівненської області лише один національний природний парк «Дермансько-Острозький», хоча на сусідній Волині – три і невдовзі буде четвертий.

Про це пише «Український лісовод».

Рівненські екологи вважають, що можна було би мати більше таких парків, якби не спротив місцевих чиновників.

На відміну від заповідників, на території національних природних парків є, окрім заповідних територій, і зони, в яких дозволені екскурсії, і туризм, в них можуть розміщуватися кафе, ресторани, кемпінги. Фінансується створення національних природних парків з Держбюджету. Втім, з їхнім створенням на Рівненщині виникають проблеми.

«У Волинській області вже є три національні природні парки. Підготовлено документи й на четвертий. А у нас є лише три регіональних ландшафтних парки і один національний — «Острозько-Дерманський». Причому, до території Острозько-Дерманського національного природного парку ми хотіли включити, окрім Здолбунівського та Острозького районів, і Дубенський. Там є що показати. Однак через деструктивну позицію колишнього керівництва райдержадміністрації зробити це не вдалося», - каже заступник начальника облуправління охорони навколишнього природного середовища Веніамін Трало.

Нині йде мова про створення Нобельського національного природного парку в Зарічненському районі. Заплановано, що його площа сягатиме понад 30 тисяч гектарів і охоплюватиме території 12 сільрад.

На відведення під національний парк 10 тисяч гектарів уже є погодження місцевих органів влади. Створення національного природного парку дозволить розвивати тут зелений туризм, відремонтувати дороги. Також це дасть роботу місцевим мешканцям.

Лісівники впевнені,що завдяки створенню Дермансько-Острозького національного парку, площа якого понад 5 тисяч гектарів, вдалося забезпечити роботою 15 людей. А територія Нобельського парку має бути більшою. Тож у ньому можна буде працевлаштувати до 120 осіб.

«Нещодавно ми вели переговори з представниками ООН. І вони готові на розвиток зеленого туризму в Зарічненському районі давати кошти», - кажуть природоохоронці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus