USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Росія і Україна напишуть спільний посібник з історії

27 Жовтня 2010 16:43
Росія і Україна вирішили створити робочу групу у складі вчених-істориків з підготовки єдиного навчального посібника для вчителів історії.
Таке рішення було прийнято на спільному засіданні Підкомітету з питань гуманітарного співробітництва Українсько-Російської міждержавної комісії, яку очолюють президенти двох країн, інформує «Главред».
Як повідомив міністр освіти і науки України, голова української частини Підкомітету Дмитро Табачник, до роботи групи будуть також залучені вчені Білорусі та Польщі.
За словами Табачника, питання про створення цієї робочої групи обговорювалося в Києві на засіданні спеціальної комісії істориків, яку очолюють академіки Російської академії наук Олександр Чубар'ян та Національної академії наук України Валерій Смалій.
«Комісія зараз вперше виходить на міжнародні проекти. Це будуть не тільки двосторонні проекти, але й за участю європейського співтовариства та інших країн, а також три- і чотиристоронні проекти – України, Росії, Білорусі і Польщі. Наші історики домовилися, і сьогодні ми в ході засідання Підкомітету гуманітарного співробітництва прийняли рішення створити робочу групу з учених-істориків з підготовки навчального посібника для вчителів історії», - сказав Табачник.
Він висловив переконання, що вчителі історії – люди, підготовлені до сприйняття різних точок зору, в тому числі контраверсійних та дискусійних, можуть дати більше знань дітям, які вже самі зроблять свої висновки з того чи іншого приводу.
Крім того, Табачник повідомив, що зараз ведеться робота над створенням широкої експертної групи із залученням російських і українських фахівців щодо нових форматів підручників з математики, фізики, хімії та астрономії.
Фахівці обох держав, як Росії, так і Україні, працюють практично в одному напрямку розробки нових стандартів освіти, особливого наймасовішого – середньої освіти, оскільки це важливий момент не тільки для модернізації освіти, але і для модернізації в загальному країни, підкреслив Табачник. За його словами, до цієї роботи будуть залучені також експерти Ради Європи та цілого ряду інших країн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Клим Савур Показати IP 27 Жовтня 2010 22:26
Собака, цей табачник, і місце його в буді, біля кремля - нехай охороняє там путіна і мєдвєдєва і лиже їм дупу
Яків Показати IP 28 Жовтня 2010 11:41
Краще б ті підручники, шо є, вчасно видавав, а не планує собі нові. Це дурня повна!
Роман Показати IP 28 Жовтня 2010 11:59
Він тими підручниками доб'є економіку країни, яка вже й так вбита... А наші внуки тепер завдяки москалям ніколи не дізнаються хто такі козаки, а УПА будуть вважати ворогами...=(

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus