USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Селяни погрожують потруїти диких свиней

3 Червня 2010 15:14
Мешканці сусідньої Рівненщини погрожують підсипати трутки диким кабанам, які вже кілька місяців тероризують селян і розривають їхні городи.

Про це пише «Український лісовод».

Захистити городи від диких кабанів намагаються жителі села Велике Вербче Сарненського району. Вони підготували відповідне звернення у прокуратуру за підписами 30 осіб.

Як розповіли у Великовербченській сільраді, потерпають городи селян від кабанів приватного лісового господарства «Діброва». Господарство має мисливські угіддя і дозвіл на розведення вепрів. Відповідно, воно підгодовує цих тварин, щоб потім влаштовувати на них полювання. Тепер кабанів розвелося стільки, що вони здійснюють набіги на людські городи.

«Коли на город зайде стадо з 40 вепрів, після них нічого не залишається. А вбивати тварин не дозволяє законодавство. За це загрожує великий штраф», - скаржаться селяни.

Допомогти вирішити їхню проблему селяни просили районну владу. Однак звідти відповіли, що «Діброва» нічого не порушує. Бо має дозвіл на розведення вепрів. Тому мешканці села вирішили скаржитися у прокуратуру і вже підготували для цього звернення.

У сільраді кажуть, що допомогти вирішити проблему може обласна рада. Для цього досить розширити терміни, відведені на полювання, та збільшити відсоток дозволеного нормами відстрілу кабанів. Такий вихід, пояснили в сільраді, бачить і власник «Діброви».

Утім, чергове засідання облради заплановане на кінець червня, коли садити заново городи вже пізно. Тож селяни, щоб захиститися, погрожують підсипати кабанам отруту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus