USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Середня ціна голосу виборця – 150 гривень, кажуть у КВУ

12 Січня 2010 16:39
Підготовку до виборів-2010 визнано найгіршою за роки незалежності. Низьке технічне забезпечення виборчих комісій та низька підготовка їх членів може зірвати виборчий процес.
За рівнем підготовки нинішні вибори президента є найгіршими серед інших виборів, які були проведені в Україні. Про 12 січня на прес-конференції в Києві заявив голова правління Комітету виборців України (КВУ) Олександр Черненко.
«За рівнем підготовки, матеріально-технічного забезпечення, це найгірші вибори, які були на моїй пам’яті», - сказав він.
Торкаючись теми маніпуляції волевиявленням громадян, Черненко висловив думку, що виключно завдяки підкупу виборців остаточний результат виборів зламано не буде, але як елемент комплексного впливу на виборця, такий спосіб матиме місце.
Таку його точку зору підтримала голова правління Громадської мережі «Опора» Ольга Айвазовська. «Підкуп навряд чи буде основним, що вплине на результат», - сказала вона, додавши при цьому, що низьке технічне забезпечення виборчих комісій, низька підготовка їх членів може зірвати виборчий процес для визнання на окремих дільницях виборів недійсними. «Саме організаційна частина підготовки виборів може суттєво вплинути на волевиявлення громадян», - зазначила Айвазовська.
За її словами, наразі очолювана нею організація має інформацію про те, що в малих населених пунктах «іде активна підготовка до підкупу виборців». Втім, зауважила вона, найбільше та найчастіше така технологія буде застосована кандидатами в президенти, які потраплять до другого туру, оскільки кожен з них «піде ва-банк».
Продовжуючи тему Черненко зауважив, що, за наявними у нього даними, середня ціна голосу становить 150 гривень. Однак все залежить від регіону, де проходитиме голосування.
У той же час він зазначив, що «по відчуттю» найбільше зловживань буде під час включення у виборчі списки в день виборів людей, які не знайдуть себе у цих списках. На другому місці, на його думку, буде підкуп, і третьою формою зловживань стане голосування вдома. Крім того, голова КВУ не виключає, що складні погодні умови та відсутність належного транспортного забезпечення вплинуть як на явку виборців, так і на підрахунок результатів голосування – передає ТСН.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus