USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Щороку від пасивного куріння гине 200 тисяч дітей, – ВООЗ

28 Листопада 2010 11:31
Пасивне куріння вбиває щорічно 600 тисяч людей, з яких близько третини – діти, чиї батьки при них курять.
До такого висновку прийшли експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я, пише «ТСН».
У ВООЗ стверджують: 40% дітей, 33% чоловіків і 35% жінок, що не курять, по усьому світу в 2004 році стали жертвами пасивного паління.
При цьому з них 379 тисяч померли від серцево-судинних захворювань, 165 тисяч – від респіраторних, 36,9 тисячі – від астми й ще 21,4 тисячі від раку легенів.
Проведене в 192 країнах дослідження показало, що пасивне куріння найбільшу небезпеку становить саме для дітей, у рази підвищуючи ризики виникнення пневмонії, астми або синдрому раптової дитячої смерті.
Так, на думку експертів ВООЗ, пасивне куріння викликає серцево-судинні й респіраторні захворювання, а також рак легенів.
Із 165 тисяч дітей, що вмирають від респіраторних захворювань, викликаних палінням, більшість припадає на країни Південно-східної Азії й Африки.
Згідно з дослідженням, найбільше пасивних курців у Європі й Азії, а найменше – у країнах Америки, східного Середземномор'я й Африки.
Крім того, дослідження показало, що пасивне паління впливає на жінок, убиваючи по 281 тисячі з них щорічно. Експерти ВООЗ пов'язують це з тим фактом, що жінки частіше стають пасивними курцями, ніж чоловіки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus