USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Сьогодні Помісний собор РПЦ обиратиме нового Патріарха

27 Січня 2009 12:12
Сьогодні, 27 січня,  Помісний собор Російської православної церкви приступить до обрання нового Патріарха Московського і всієї Русі, – повідомляють «Волинські Новини».
Як передає УНІАН, вранці перед початком засідання члени Священного синоду РПЦ здійснять Божественну літургію і літію (коротке заупокійне богослужіння) за патріархом Алексієм II, який помер 5 грудня 2008 року, в Преображенській (нижній) церкві храму Христа Спасителя.
Відкриття Помісного собору заплановане в Кафедральному соборному храмі Христа Спасителяв Москві на 12.00 за московським часом. Обрання Патріарха Московського заплановане на 17.30.
Згідно з рішенням Архієрейського собору від 25 січня, кандидатами на Патріарший престол обрані митрополити Міцеблюститель Патріаршого престолу митрополит Смоленський і Калінінградський Кирило, Митрополит Калузький і Боровський Климент і Митрополит Мінський і Слуцький Філарет.
Зокрема, Митрополит Кирило одержав найбільшу кількість голосів – 97. Митрополит Климент – 32, а Митрополит Філарет  – 16 голосів.
Серед решти кандидатів – митрополит Коломенський Ювеналій, який одержав 13 голосів, митрополит Київський і всієї України Владимир – 10 голосів, митрополит Чернівецький і Буковинський Онуфій – 10, митрополит Воронезький і Борисоглібський Сергій – 7, митрополит Кишинівський і всієї Молдови Владимир – 4, митрополит Одеський та Ізмаїльський Агафангел – 3 голоси.
Помісний собор має право розширити список кандидатів додатковими фігурами. Для цього їм потрібно буде набрати більше половини голосів вибірників.
У Помісному соборі братимуть участь близько 700 делегатів, з них майже 200 – з України. Кворум Собору становить дві третини законно обраних делегатів, включаючи дві третини архієреїв від загального числа ієрархів-членів Собору.
Рішення на Помісному соборі ухвалюються більшістю голосів, за винятком особливих випадків, обумовлених прийнятим Собором регламентом. При рівності голосів у разі таємного голосування проводиться повторне голосування. Обрання Патріарха за статутом проводиться «на закритому засіданні».
Помісний собор РПЦ триватиме до 29 січня. 1 лютого відбудеться Божественна літургія з чином інтронізації новообраного Предстоятеля.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus