USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Сто днів Януковича: влада і опозиція готуються до ювілею

31 Травня 2010 09:41
Четвертого червня виконується сто днів перебування Віктора Януковича на посаді президента України. Експерти кажуть, що за цей час глава держави зумів перебудувати «під себе» систему владу і зробити поворот зовнішньополітичного курсу. Зараз влада і опозиція готуються до того, аби відзначити цю дату кожен по-своєму.

Про це повідомляє «Радіо «Свобода»

Глава держави планує виступити із посланням, в якому обіцяє викласти план економічних реформ. Крім того, за словами глави президентської адміністрації Сергія Льовочкіна, з нагоди ста днів заплановано цілу низку заходів за участю Віктора Януковича.

«Планується засідання РНБО на вівторок У середу, 2 червня, відбудеться засідання комітету з економічної реформи, де буде ухвалено економічну реформу. Третього червня Президент планує звернення до народу України. Воно міститиме основні меседжі щодо того, що було зроблено за сто днів і що буде зроблено. А четвертого червня планується прес-конференція підсумкова», - сказав Льовочкін

Експерти кажуть, що найбільші досягнення глава держави за цей період зробив у побудові нової системи влади. На думку політолога Володимира Фесенка, Віктор Янукович досяг у цьому неабияких успіхів.

«Він для себе зробив головне, причому, за довго до цієї символічної стоденної межі. Сконцентрував владу в своїх руках! Де-юре, ми звичайно залишаємося парламентсько-президентською республікою. Але всім зрозуміло хто тепер хазяїн в країні», – каже політолог.

Володимир Фесенко вважає, що укладена Віктором Януковичем в Харкові українсько-російська угода, відома за назвою «флот в обмін на газ», залишаються потенційно небезпечною для його президентства.

«Попервах Янукович намагався підвищити рівень довіри для себе, але харківські угоди суттєво зіпсували йому імідж. Це створило певні проблеми і всередині країни, і закордоном», – зазначає експерт.

Харківська угода була єдиним документом, який Віктор Янукович за свої перші сто днів президентства скерував у парламент. Поза тим глава держави не виявляє активності в законодавчій сфері. Опозиціонери зазначають, що Віктор Янукович зосередився виключно на гуманітарній політиці.

Прем’єр опозиційного уряду депутат-бютівець Сергій Соболєв, каже, що Янукович переймається не так гуманітарними проблемами, як виключно питаннями мови. «Якщо брати обіцянки, які стосувалися так званої багатовекторності, то ми бачимо, що це не багатовекторність, а куди тільки поїде цей президент – там і здає національні інтереси держави» - каже Соболєв.

У свою чергу парламентська опозиція збирається відзначити сто днів перебування на посаді президента презентацією «Чорної книги дій влади». Також у планах опонентів президента представити законопроекти у тих галузях, де Віктор Янукович досі не виконав своїх передвиборних обіцянок – зокрема, щодо податкових канікул для малого бізнесу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus