USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Табачник підвищить ціну на навчання

13 Серпня 2010 16:28
За підрахунками Міносвіти, контрактне навчання у вишах має коштувати не менше 8 тисяч гривень на рік: усе інше –демпінгування.

Про це повідомила ТСН.

Міністерство освіти і науки вважає, що навчання у вищих навчальних закладах не може коштувати менше, ніж 8-9 тисяч гривень на рік, заявив голова відомства Дмитро Табачник.

«Міністерство проводило моніторинг, скільки має коштувати контрактне навчання на рік. І ми дійшли висновку, що це має бути щонайменше 8-9 тисяч гривень, і нижче – це є демпінгуванням», – сказав міністр.

Табачник зазначив, що така вартість навчання пояснюється поточною необхідністю утримання матеріально-технічної бази, гуртожитків, виплати зарплат викладачам.

При цьому він також підкреслив, що чим кращий у ВНЗ викладацький склад і матеріально-технічна база, а, відповідно, і якість навчання, тим вищою має бути плата за нього.

Крім того, на думку Табачника, у новому законі про вищу освіту має бути визначено, що питання встановлення плати за освіту є компетенцією автономії ВНЗ.

Цікаво, що раніше Міністр називав ще вищу суму, в яку має обходитися студентам якісна освіта. Навесні він заявляв, що за навчання у виші необхідно сплачувати не менше 10 тисяч гривень, а в містах-мільйонника – 12-14 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
deMotivator Показати IP 15 Серпня 2010 20:39
Молодец, Табачник!!! Холопы не должны быть образованными. Есть предложение отменить обязательное среднее образование, и сделать платным обучение в начальной школе!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus